Τελευταία Νέα
Διεθνή

Focus: Συνεχίζεται ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας - Εάν οι δανειστές μείνουν ικανοποιημένοι θα κλείσει η SLA

Focus: Συνεχίζεται ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας - Εάν οι δανειστές μείνουν ικανοποιημένοι θα κλείσει η SLA
Οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ, της Κομισιόν, του ESM και του ΔΝΤ αναμένεται να μείνουν στην Αθήνα έως τα μέσα της εβδομάδας 
Στην πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της αναφέρεται το Focus τονίζοντας ότι οι δανειστές της χώρας συνεχίζουν τον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος.
«Υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα» φέρεται να δήλωσε τη Δευτέρα (1/5/2017) αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών έπειτα από αρκετές ώρες διαπραγματεύσεων στην Αθήνα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ιδιωτικοποιήσεις, η εργασιακή μεταρρύθμιση, οι μειώσεις των συντάξεων και τα κόκκινα δάνεια που υπερβαίνουν τα 100 δισ. ευρώ.
Οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ, της Κομισιόν, του ESM και του ΔΝΤ αναμένεται να μείνουν στην Αθήνα έως τα μέσα της εβδομάδας και σε περίπτωση που μείνουν ικανοποιημένοι, θα υποβάλλουν την αναφορά τους (τη λεγόμενη τεχνική συμφωνία) στο Eurogroup.
Μάλιστα, στο δημοσίευμα περιλαμβάνεται και η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, σε γερμανική εφημερίδα ότι «εάν η ελληνική κυβέρνηση είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της, οι υπουργοί Οικονομικών θα ολοκληρώσουν την αξιολόγηση στις 22 Μαΐου (σσ. στο επόμενο Eurogroup) και θα γίνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης».
Την ίδια στιγμή, ο ίδιος προειδοποίησε ότι «όσο περισσότερο τραβήξει αυτή η διαδικασία, τόσο πιο ανασφαλείς θα νοιώθουν οι αγορές και η οικονομία».
Παράλληλα αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο ενώ πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπορούν να εκταμιευθούν χρήματα προς την Ελλάδα.
Αυτό είναι επίσης προαπαιτούμενο για ενδεχόμενο ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κάτι για το πιέζει πολύ καιρό η Ελλάδα.
Πριν από αυτό το ΔΝΤ θα πρέπει τελικά να συμφωνήσει στη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τη Γερμανία.
Πάντως, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως τα χρήματα ώστε να μπορέσει να πληρώσει τα χρέη του Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης