Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Η συμφωνία Ελλάδας - δανειστών στρώνει τον δρόμο για την ελάφρυνση του χρέους

Bloomberg: Η συμφωνία Ελλάδας - δανειστών στρώνει τον δρόμο για την ελάφρυνση του χρέους
Τα νέα μέτρα θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί από τους Έλληνες βουλευτές πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου
Τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους «ξεκλειδώνει» η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών έπειτα από διαπραγματεύσεις αρκετών μηνών για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Ελλάδα συμφώνησε σε μια σειρά από απαιτήσεις που καθορίζονται από τους πιστωτές της, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών των συντάξεων και χαμηλότερο αφορολόγητο όριο 5.700 με 6.000 ευρώ από 8.636 ευρώ που ισχύει.
Παράλληλα, η συμφωνία θα επιτρέψει σε περισσότερα καταστήματα να λειτουργούν τις Κυριακές σε διάφορες περιοχές σε όλη τη χώρα.
«Η συζήτηση για μια συμφωνία που θα καταστίσει βιώισιμο το ελληνικό χρέους αρχίζει τώρα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την επίτευξη συμφωνίας.
Σύμφωνα με Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο που επικαλείται το Bloomberg, εάν η Ελλάδα πετύχει τους στόχους της, η κυβέρνηση θα μπορεί να εφαρμόζει μια σειρά από αντισταθμιστικά μέτρα για να ελαφρύνει το βάρος της λιτότητας, μεταξύ των οποίων η επιδότηση ενοικίου έως 1.000 ευρώ ανά έτος, 250 εκατ. ευρώ επίδομα τέκνων αλλά και χαμηλότερες εισφορές σε φαρμακευτική αγωγή για τους χαμηλοεισοδηματίες.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα αποχωρήσουν από την Αθήνα (2/5/2017) για να συντάξουν την έκθεση που θα υποβάλλουν στο Eurogroup τις 22ας Μαΐου.
Οι Έλληνες βουλευτές θα ψηφίσουν τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές πριν τη σύνταξη της έκθεσης.
Η έκθεση συμμόρφωσης θα επιτρέψει την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, ενώ τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους της χώρας αναμένεται να συζητηθεί στην ίδια συνεδρίαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης