Τελευταία Νέα

Με ρεκόρ ξεκίνησε η 1η συνεδρίαση του Μαίου στο ταμπλό Χ.Α.- Σχόλια και παρατηρήσεις...(02/5)

tags :
Με ρεκόρ ξεκίνησε η 1η συνεδρίαση του Μαίου στο ταμπλό Χ.Α.- Σχόλια και παρατηρήσεις...(02/5)
Όπως στην bear market δεν μπορεί κάποιος να βρει τον πάτο έτσι και σε μία ανοδική μεσοπρόθεσμα αγορά δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί η κορυφή.

  • Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ερχόμαστε από μία 8ετή σχεδόν πτωτική φάση της οικονομίας ενώ για πρώτη φορά φαίνεται στον ορίζοντα ότι πάμε να λύσουμε το μακροπρόθεσμο θέμα χρέος… έστω και με υποσχετική αλλά πλέον συμφωνημένη.
  • Ίσως είναι και το πιο σημαντικό γεγονός σε περίπτωση που επαληθευτεί. Φυσικά, έχοντας δει πολλά τα τελευταία χρόνια οφείλουμε να έχουμε την προσοχή μας σε εγρήγορση.
  • Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάντα η αγορά δίνει ευκαιρίες για να μπει κάποιος μεσοπρόθεσμα σε κάποιες διορθώσεις.
Σε εξαιρετικά επίπεδα για τα δεδομένα του Χ.Α. η αξία συναλλαγών που διαμορφώθηκε στα 159(!) εκατ. ευρώ, στοιχείο που πιστοποιεί ότι εισρέει φρέσκο χρήμα στην αγορά.

Οι τραπεζικές μετοχές έχουν πληρώσει επί μακρόν το… μάρμαρο της αβεβαιότητας και της ασάφειας στα δημοσιονομικά, κάτι που αποτυπώθηκε επίσης και στη διαρροή των καταθέσεων.

  • Οπότε, ξέχωρα από τη διατηρησιμότητα της ανόδου, εύλογα τα τραπεζικά χαρτιά «διαβάζουν» θετικά τις εξελίξεις.
  • Άλλωστε, οι τράπεζες ποντάρουν πολλά στη συμφωνία και σε στρατηγικό επίπεδο, όπως η είσοδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Το ΧΑ πριν τις τελικές δημοπρασίες στις 733,38 μονάδες και στο +2,98% με τζίρο 145,7 εκατ. ευρώ – Σε πακέτα 13,3 εκατ. ευρώ. AΝΟΔΙΚΕΣ – ΚΑΘΟΔΙΚΕΣ 91-26 και ΣΤΑΘΕΡΕΣ 15…

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ:  Στις 733,93 μονάδες και στο +3,06% με τζίρο 158,9 εκατ. ευρώ – Σε πακέτα 14,9 εκατ. ευρώ. AΝΟΔΙΚΕΣ – ΚΑΘΟΔΙΚΕΣ 87-24 και ΣΤΑΘΕΡΕΣ 21…

Στο +4,32% τα ΕΧΑΕ και πάνω από τα 5,0000 ευρώ (5,0700) με συναλλαγές 1,26 εκατ. ευρώ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ακάθεκτες οι 4 ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ, με την ΕΥΡΩΒ στο +13,3%, την ΠΕΙΡ +10,8% την ΑΛΦΑ +6,2% και την ΕΤΕ +6%. ΠΡΩΤΗ σε τζίρο φυσικά η ΑΛΦΑ (47,2 εκατ.), με την ΕΤΕ να ακολουθεί (28,4 εκατ.). Μετά η ΕΥΡΩΒ στα 18,4 εκατ. ευρώ… και  η ΠΕΙΡ με 16,8 εκατ.ευρώ.

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ και με όγκο την διάσπαση των 20,0000 ευρώ η ΦΦΓΚΡΠ που θα δει άνετα τα 25,0000 προσεχώς (όπου θα διαπραγματεύεται με P/E 7,5!!), προσοχή στην ΙΝΛΟΤ που τεχνικά έχει μέινει πίσω κι αν διασπάσει τα 1,2900 θα αποκτήσει ενδιαφέρον (+5,65% στα 1,3100 ευρώ και με 233 χιλ. τμχ), ακριβώς στα 5,0000 ο αδάμαστος ΦΡΛΚ (+4,2% με 120 χιλ. τμχ), πολύ καλή κίνηση και τεχνικά ξανά υποσχόμενη από την ΒΙΟΧΑΛΚΟ (+5% στα 1,9500), λογικό είναι να έχουν κολλήσει οι μετοχές που έχουν υπεραποδώσει αλλά και που δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλοίμονο…

ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ τα πολύ καλά 12μηνα τους οι μτχ των ΓΑΛΑΞΙΔΙ, ΕΛΙΝ, ΝΑΚΑΣ(6ΜΗΝΟ), ΚΑΝΑΚΗ, ΚΑΡΤΖ, ΙΝΤΚΑ, ΛΟΥΛΗ. ΓΕΚΤΕΡΝΑ…

Με το δεξί… η πρώτη συνεδρίαση του μήνα στο χρηματιστήριο με την πολυπόθητη επίτευξη της συμφωνίας με τους δανειστές να επιδρά θετικά ωθώντας τους δείκτες σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα μετά την σημαντική ανοδική κίνηση των τελευταίων ημερών…

ΟΜΟΛΟΓΑ: Με το χαμηλότερο επίπεδο της εποχής των μνημονίων «φλερτάρει» η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς κρατικού ομολόγου, μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

  • Η απόδοση του 10ετούς έφτασε να καταγράφει πτώση άνω του 5%, στο 6,043% στις συναλλαγές της Τρίτης, φτάνοντας… μία ανάσα από το 5,85% που διαπραγματευόταν τον Σεπτέμβριο του 2014 και είναι το χαμηλό της τελευταίας επταετίας, από τις αρχές του 2010.
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ότι πρώτα και αποδεδειγμένα έλιωσαν όλα σχεδόν τα ελληνικά χαρτοφυλάκια και αφού βεβαιώθηκαν ότι κάτι τέτοιο είχε συμβεί στο 99,9% τότε επέτρεψαν στην χρηματιστηριακή αγορά να πάρει τις πρώτες ανάσες της… Για να παίζουν μετά μόνοι τους, με τον έλληνα επενδυτή στην “απέξω”… Κι αν τώρα κάποιοι ιδιώτες κερδίζουν, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να περνάνε κάπως καλύτερα… Και τίποτα παραπάνω… Ζώντας πάντα με τον φόβο…

ΔΕΙΚΤΕΣ: ΦΥΣΙΚΑ πρωταγωνιστεί ο ΔΤΡ που είδε ακόμα και τις 980 μονάδες στο +10,4% πριν διορθώσει ελαφρώς (+8,23% στις 961,64 μον.). Στο +3,06% ο ΓΔ στις 733,93 μονάδες και +2,8% στις 1958 ο 25άρης με την ΕΕΕ στο…-0,04% και τον ΟΠΑΠ στο -3% (ουσιαστικά +2,5%)…

ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Οι 4 συστημικές αλλά και οι ΕΛΙΝ, ΙΝΛΟΤ, ΕΛΤΡΑΚ, ΓΑΛΑΞΙΔΙ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ και ΦΟΥΡΛΗΣ…

ANAMENOMENO: Την αναστολή από σήμερα 2 Μαΐου 2017 των μετοχών της Axon Συμμετοχών και Eurobrokers αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ (όπως τα θέλουν αρκετοί): «Iδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι ορισμένες χώρες της Eυρωζώνης επωφελούνται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων ετών.

  • Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία συγκαταλέγονται παγκοσμίως στην κορυφαία ομάδα κρατών στο πεδίο της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων» γράφει η Suddeutsche Zeitung σε ανάλυσή της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Η εφημερίδα του Μονάχου διαπιστώνει ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. «Η εντύπωση της αδύναμης ηπείρου είναι απατηλή: Η ζώνη του ευρώ ενισχύεται οικονομικά. Η οικονομία έχει μάλιστα τις δυνατότητες να ξεπεράσει τις επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης» σημειώνει.

Yπογραμμίζοντας πάντως, ότι προϋπόθεση για να συμβούν όλα αυτά είναι να συμβάλουν ενεργά και οι πολιτικοί στην Ευρώπη με μεταρρυθμίσεις, όπως η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, μια κοινή εγγύηση καταθέσεων και η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου. Πηγή: dw.com

ΤΡΕΛΑ: Το ψηφιακό νόμισμα BITCOIN ενισχύθηκε μέχρι και 5,5% τη Δευτέρα στο υψηλό των 1.422,22 δολ., πριν διαμορφωθεί στα 1.415. Και σήμερα χτυπούσε και τα 1482(!!)… Το άλμα αποδίδεται σε μεγάλους όγκους συναλλαγών στην Ιαπωνία και σε αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών για κρυπτονομίσματα.

ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ των ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ και οι 4 ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ (ΑΛΦΑ 3η, ΕΤΕ 5η, ΠΕΙΡ 7η και ΕΥΡΩΒ 9η)…

ΠΑΓΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ από ΕΕΕ και ΟΠΑΠ, αλλά και ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ..

ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ – SPEADS: Βλέπουμε την βραχυπρόθεσμη και την μεγάλη εικόνα από το 2014 του 10ετούς spread. Πλέον κάτω από τις 500 μονάδες (492) και πολύ κοντά στην έξοδο του 2014…

  • ΟΠΟΥ κάποια στιγμή πρέπει να αναχρηματοδοτήσουμε από τις αγορές.
  • ΑPO THN στιγμή που πλέον οι πιθανότητες να μπούμε έστω και αργά στο QE, κάνουν τόσο τα κρατικά όσο και τα εταιρικά ομόλογα (που είναι ήδη σε πολύ καλά επίπεδα) να παίρνουν φωτιά.
Ακόμα και το ομόλογο της ΔΕΗ του 2019 κατάφερε να βρεθεί σε τιμές πάνω από το 90 (email λίγων ημερών πίσω σε τιμές 83)  μιας και πλήρωσε το λήξης 2017 μιας και προχωράει η πώληση του ΑΔΜΗΕ αλλά και πωλούνται assets της εταιρίας αλλά και ένα 17% αυτής.

  • Το QE σε μέγεθος δεν είναι κάτι σοβαρό παρόλα αυτά από την στιγμή που θα συμμετάσχουμε η εμπιστοσύνη μεγαλώνει και οι πωλητές πάνε περίπατο…




……………

  • ΑΤΤΕΝΤΙΟΝ PLEASE!!!
Ενσωματωμένη εικόνα 1

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ακόμα  inflows από τα Greek ETFS….

ΑΛΛΑ, θα έχουμε σίγουρα…

ΚΙ ΑΥΤΟ θα δώσει overshooting στα χαρτιά!!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης