Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το πλαφόν των 6.000 ευρώ στις αποζημιώσεις του «Επικουρικού Κεφαλαίου» για τα τροχαία

tags :
ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το πλαφόν των 6.000 ευρώ στις αποζημιώσεις του «Επικουρικού Κεφαλαίου» για τα τροχαία
Στο «Επικουρικό Κεφάλαιο» με τον νόμο 4092/2012 τέθηκε ανώτατο πλαφόν το ποσό των 6.000 ευρώ για τις περιπτώσεις χρηματικών αποζημιώσεων
Με τρεις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντισυνταγματικό κρίθηκε το ανώτατο πλαφόν των 6.000 ευρώ για το Επικουρικό Κεφάλαιο ασφαλιστικών εταιρειών, από το οποίο αποζημιώνονται συγγενείς θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων.
Το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων ή «Επικουρικό Κεφάλαιο» το οποίο είναι υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του υπουργείου Ανάπτυξης, αποζημιώνει τα τροχαία ατυχήματα σε περίπτωση κατά την οποία η ασφαλιστική εταιρεία ή κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης ή ανακληθεί η άδεια λειτουργία της και έκλεισε ή το αυτοκίνητο είναι ανασφάλιστο ή είναι αγνώστων στοιχείων.
Στο «Επικουρικό Κεφάλαιο» με τον νόμο 4092/2012 τέθηκε ανώτατο πλαφόν το ποσό των 6.000 ευρώ για τις περιπτώσεις χρηματικών αποζημιώσεων.
Το 2016, το Δ´ Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε κρίνει, κατά πλειοψηφία, ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι αντισυνταγματικές, ενώ η μειοψηφία είχε κρίνει το αντίθετο.
Έτσι, το ζήτημα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για οριστική κρίση. 
Επίσης, την συνταγματικότητα του νόμου έχει υποστηρίξει με παρέμβασή της στον Άρειο Πάγο η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, ενώ αντίθετα, υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου τάχθηκαν με παρεμβάσεις τους διάφοροι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης