Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Η συμφωνία οδηγεί σε χειρότερη υποτέλεια - Ακόμα χειρότερες εντολές από τον Schaeuble

Βαρουφάκης: Η συμφωνία οδηγεί σε χειρότερη υποτέλεια - Ακόμα χειρότερες εντολές από τον Schaeuble
«Χρειάζεται να μπει ένα τέλος στην δίνη του παραλογισμού»
Η προκαταρκτική τεχνική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών οδηγεί σε χειρότερη υποτέλεια την Ελλάδα, σχολιάζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
«Η πολιτική συνθηκολόγησης στην αυτοτροφοδοτούμενη λιτότητα, και της παραπομπής της οποιασδήποτε σοβαρής αναδιάρθρωσης χρέους σε ένα μέλλον όπου ο παραγωγικός ιστός της χώρας δεν θα μπορεί πια να συνέλθει, οδηγεί σε ακόμα χειρότερη υποτέλεια και ακόμα πιο παράλογες απαιτήσεις από την ανίερη συμμαχία που διαλύει την Ευρώπη», αναφέρει ο γνωστός οικονομολόγος, προειδοποιώντας την ελληνική κυβέρνηση να είναι προετοιμασμένη για ακόμα χειρότερες εντολές από τον Γερμανό υπουργό Οικονομιόταν, Wolfgang Schaeuble:
«Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι αποδεχόμενη τη μείωση του αφορολόγητου και των κύριων συντάξεων θα πάρει μια λυτρωτική (αντί για διακοσμητική) αναδιάρθρωση χρέους, ας είναι προετοιμασμένη για ακόμα χειρότερες εντολές από πλευράς Schaeuble όσον αφορά το πλεόνασμα.
Χρειάζεται να μπει ένα τέλος στην δίνη του παραλογισμού».
Ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει πως η χώρα έχει ανάγκη από μία νέα συμφωνία των προοδευτικών δυνάμεων, στα πρότυπα του New Deal, κάνοντας ειδική αναφορά στη βάση των έξι άμεσων μεταρρυθμίσεων που προτείνει το DiEM25.
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια Νέα Συμφωνία των προοδευτικών δυνάμεων, στην βάση των έξι μεταρρυθμίσεων που προτείνει το DiEM25 οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν χωρίς διαπραγματεύσεις άμεσα - σε μεταρρυθμίσεις κινούμενες στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτά που υπογράφει η κυβέρνηση και που μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ερήμωση της χώρας.
Μόνο έτσι μπορεί να επιστρέψει η δημιουργικότητα και η ελπίδα στην Ελλάδα εντός μιας Ευρώπης που οι δημοκράτες θα μπορούν να αναθαρρύνουν σταματώντας τον αυταρχικό κατήφορο», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης