Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περιοδεία Λαφαζάνη με κλιμάκιο της ΛΑ.Ε στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας – Τι ανέφεραν

Περιοδεία Λαφαζάνη με κλιμάκιο της ΛΑ.Ε στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας – Τι ανέφεραν
Αφορμή της περιοδείας στάθηκε η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να νομοθετήσει εντός των αμέσως επόμενων ημερών την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας
Περιοδεία στο κέντρο της Αθήνας και στους εμπορικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε., με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης, μετά τη νέα επώδυνη για τον λαό συμφωνία με τους δανειστές, δηλαδή το 4ο μνημόνιο, να νομοθετήσει εντός των αμέσως επόμενων ημερών την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Ο κ. Λαφαζάνης και τα στελέχη της ΛΑ.Ε., που έτυχαν θερμής υποδοχής από καταστηματάρχες και εργαζόμενους στο εμπόριο, συζήτησαν μαζί τους σε σχέση με την προωθούμενη αντιδραστική ρύθμιση, η οποία θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας.
«Ότι στην πραγματικότητα, η κατάργηση της Κυριακής - Αργίας στο χώρο του εμπορίου, στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου λιτότητας, θα είναι ένα προκλητικό δώρο στις μεγάλες πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ.
Επίσης, ότι θα αποτελέσει στην πραγματικότητα ένα «όπλο» μαζικής οικονομικής καταστροφής για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τα καταστήματα, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο, με αποτέλεσμα σύντομα να υπάρξει νέο «κύμα» λουκέτων, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την ανεργία στην χώρα μας.
Ο κ. Λαφαζάνης και στα στελέχη της ΛΑ.Ε. κάλεσαν τους καταστηματάρχες και τους εργαζομένους, εν όψη της απεργίας την οποία έχουν προκηρύξει για αύριο, Κυριακή 7 Μαΐου στον κλάδο του εμπορίου οι συνδικαλιστικοί φορείς και οι επαγγελματικές ενώσεις τους, να κλείσουν τα καταστήματα και να δώσουν μαζικά δυναμικό «παρών» στην προγραμματισμένη κινητοποίηση.
Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους εμποροϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματίες σε κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, ενόψει της κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου με το 4ο μνημόνιο, για να στείλουν ένα αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση, στην μνημονιακή αντιπολίτευση, που στηρίζει  αυτό το μέτρο και στους δανειστές.
«Οι μνημονιακές πολιτικές μπορούν να ανατραπούν με παλλαϊκό ξεσηκωμό, ενωτικούς και μαζικούς αγώνες και με συγκρότηση πολιτικού μετώπου από όλες, χωρίς εξαίρεση, τις αριστερές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές και πατριωτικές δυνάμεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΛΑΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης