Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Δημοσιονομικά ισορροπημένη και ουδέτερη και κοινωνικά αποδεκτή η συμφωνία

Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Δημοσιονομικά ισορροπημένη και ουδέτερη και κοινωνικά αποδεκτή η συμφωνία
«Το πολιτικό σύστημα ούτε θέλει, ούτε πρέπει, ούτε μπορεί, να υποκαθιστά την δικαιοσύνη»
Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, υπεραμύνεται της συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών, χαρακτηρίζοντας την δημοσιονομικά ισορροπημένη και ουδέτερη και κοινωνικά αποδεκτή.
Ταυτόχρονα, επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, χρεώνοντάς της αμηχανία:
«Προσπαθεί να χρωματίσει επικοινωνιακά με τα πιο μελανά χρώματα τη συμφωνία που πετύχαμε.
Λογικό για τη Νέα Δημοκρατία.
Παράλογο για τη χώρα».
Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα αντίμετρα και τους λόγους που ο πρωθυπουργός καλεί την αντιπολίτευση να τα στηρίξει απαντά πως η κυβέρνηση ούτε επιμένει ούτε πιέζει, δίνει «την ευκαιρία να τα ψηφίσουν διατηρώντας την αρνητική τους ψήφο και τις επιφυλάξεις τους για τα μέτρα», ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές της συγκυβέρνησης υπογραμμίζοντας την εκτίμηση ότι παρά τις εύλογες αμφιβολίες τους όλοι θα στηρίξουν το σχέδιο ανάτασης της χώρας.
Στην ερώτηση φια το εάν τελικά υπάρχει ή υπήρξε ρήξη στις σχέσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με το Μαξίμου, διερωτάται χαρακτηριστικά «δημοσιογραφική φαντασία ή αντιπολιτευτικός δάκτυλος;».
Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφερθείς στο Δ.Ν.Τ., υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση από θέση αρχής δεν επιθυμούσε το Ταμείο να είχε εμπλοκή σε ζητήματα της Ευρώπης, ωστόσο η κατάσταση ήταν διαμορφωμένη από το 2010:
«Κάναμε ό,τι έπρεπε ώστε να μην κολλάει η διαδικασία της αξιολόγησης σε επικοινωνιακές συγκρούσεις».
Για την κυβέρνηση το μείζον θέμα παραμένει η διευθέτηση του χρέους, με το διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει ότι «είναι η ώρα να κάνουν και οι άλλες πλευρές αυτά που πρέπει αναφορικά με το ζήτημα του χρέους ώστε η χώρα να μην χρειάζεται μνημόνια» και «να επιστρέψουμε με σταθερά βήματα στην κανονικότητα». Τονίζει πάντως πως το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση και η καθημερινότητα των πολιτών.
«Χρειάζεται αφοσίωση των καθ' ύλην αρμοδίων στο έργο τους και σκληρή δουλειά με σαφές χρονοδιάγραμμα και σε σύντομο διάστημα "φύλλο αγώνα" και απολογισμό έργου», σημειώνει μεταξύ άλλων.
Σε ό,τι αφορά στις εξεταστικές επιτροπές και για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι πρόκειται για επικοινωνιακό πυροτέχνημα, ο Κ. Ζαχαριάδης απαντά:
«Το πολιτικό σύστημα ούτε θέλει, ούτε πρέπει, ούτε μπορεί, να υποκαθιστά την δικαιοσύνη.
Είναι διακριτοί οι ρόλοι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε και να αποδώσουμε πολιτικές ευθύνες για το πώς φτάσαμε ως εδώ και να παραπεμφθούν πολιτικές υποθέσεις στην δικαιοσύνη εάν προκύψει από τη διαδικασία».
Καταλήγοντας, ερωτηθείς για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, διατηρεί τα κοινωνικά του ερείσματα επισημαίνει ότι «οι δεσμοί μας με την κοινωνία χτίστηκαν στις πιο δύσκολες εποχές για τους πολίτες και τη χώρα, στην εποχή της κρίσης και της μονόπλευρης λιτότητας».
Επίσης, «οι πολίτες όταν μας κάνουν κριτική μας λένε κυρίως ότι είπαμε παραπάνω από όσα μπορούσαμε, ότι μπερδέψαμε "τα θέλω" με "τα μπορώ" μας, δεν μας λέει κανείς ότι φάγαμε, ότι κλέψαμε, ότι διαλύσαμε τη χώρα», σημειώνει και εκτιμά ότι μεγάλα τμήματα της κοινωνίας «τηρούν στάση αναμονής απέναντί μας και περιμένουν να κάνουν απολογισμό στη λήξη της περιόδου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης