Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση επιδιώκει συνολική συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο για τις αγορές

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση επιδιώκει συνολική συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο για τις αγορές
«Όπως πετύχαμε των βραχυπρόθεσμων, έτσι θα πετύχουμε και τη δέσμευση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος»
Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει «μια συνολική συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο για την ανάκτηση της πρόσβασης της χώρας μας στις αγορές χρήματος και την οριστική έξοδο από την επιτροπεία», σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.
Σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Kontranews, η κα Σβίγκου σημειώνει ότι η μάχη για το χρέος θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες και εκφράζει την πεποίθηση πως «όπως πετύχαμε των βραχυπρόθεσμων, έτσι θα πετύχουμε και τη δέσμευση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».
«Η συμφωνία είναι το αποτέλεσμα μια σκληρής διαπραγμάτευσης και μιας πολύπλευρης και πολυμέτωπης μάχης που έδωσε όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση θέτοντας ως προτεραιότητα και υπέρτατο στόχο την έξοδο από την επιτροπεία.
Ταυτόχρονα με τα μέτρα υπάρχουν και ισόποσα μέτρα ελάφρυνσης των πιο αδυνάμων και άρα ένα ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα», συμπληρώνει.
Ερωτηθείσα σχετικά, επικεντρώνει στη σημασία των αντιμέτρων που περιλαμβάνει η συμφωνία ως κινήσεων που συμβάλλουν στη προστασία και ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν περισσότερο από την κρίση, για να προσθέσει ότι «βεβαίως και στις σημερινές, δύσκολες συνθήκες, δεν αρκούν μόνο τα παραπάνω».
Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνει ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος είναι απαραίτητος όρος για την εφαρμογή των μέτρων.
Επιπλέον, τονίζει ότι «η αναγκαιότητα ενός προγράμματος ανασυγκρότησης της οικονομίας με αριστερό αποτύπωμα, που να θέτει στο επίκεντρο την έγνοια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους και την μεταρρύθμιση των θεσμών σε ριζοσπαστική κατεύθυνση, όλα αυτά είναι ζητήματα που δρομολογούνται, αν και θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες και να συντομεύσουν οι χρόνοι υλοποίησης, διότι η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει».
Η κα Σβίγκου εξαπολύει επίθεση στη Νέα Δημοκρταία, χαρακτηρίζοντας την τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη «που ζητά εκλογές από την επομένη της εκλογής του στην προεδρία της Ν.Δ.», «άγονη και αδιέξοδη».
Σημειώνει ότι «προέρχεται από τη δίψα για την επιστροφής την εξουσία και τη συνέχιση του σκληρά νεοφιλελεύθερου έργου τους», ενώ τονίζει ότι «αυτό το αφήγημα έχει διαψευστεί πλέον, κι άλλο, όπως φαίνεται, δεν διαθέτει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης