Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η Ελλάδα περνάει δυσκολίες εδώ και 7 χρόνια, αλλά είμαστε σε πορεία να τις ξεπεράσουμε

Τσίπρας: Η Ελλάδα περνάει δυσκολίες εδώ και 7 χρόνια, αλλά είμαστε σε πορεία να τις ξεπεράσουμε
Χθες, η κα Kirchner, είχε διαμηνύσει για την Ελλάδα πως «δεν μπορείς να είσαι σε μια διαρκή, σε μια αέναη λιτότητα, διότι τότε δεν αναπτύσσεσαι»
Συνάντηση με την πρώην Πρόεδρο της Αργεντινής, Christina Fernandez de Kirchner, είχε νωρίτερα σήμερα, 7 Μαΐου 2017, ο Αλέξης Τσίπρας.
«Και η χώρα μου επίσης περνάει δύσκολες μέρες εδώ και επτά χρόνια, αλλά είμαστε σε μία πορεία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Χθες, η κα Kirchner, κατά την επίσκεψή της στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, είχε διαμηνύσει για την Ελλάδα πως «δεν μπορείς να είσαι σε μια διαρκή, σε μια αέναη λιτότητα, διότι τότε δεν αναπτύσσεσαι.
Χρειάζεται να μπορέσεις να δώσεις αέρα, να μπορέσεις να δώσεις οξυγόνο και να δημιουργήσεις καταστάσεις που δεν θα είναι συνεχούς λιτότητας, θα είναι και ανάπτυξης.
Το 2001 η Αργεντινή έφτασε να έχει χρέος που υπερέβαινε το 150% του ΑΕΠ.
Όταν ανέλαβα την εξουσία προσπάθησα να αναδιαρθρώσω το χρέος ενημερώνοντας τους διάφορους οργανισμούς που μας είχαν δανείσει ότι οι πεθαμένοι δεν πληρώνουν χρέη.
Αυτό λοιπόν σήμαινε ότι θα έπρεπε να ξαναγεννηθεί η Αργεντινή, να ξεκινήσει εκ της τέφρας της να ανανεώνεται και να ληφθούν μέτρα για την οικονομική της ανόρθωση.
Επαναδιαπραγματευτήκαμε το θέμα των τόκων και ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε την οικονομία μας με τα χρήματα που αντί να τα δώσουμε για την πληρωμή τόκων, τα δώσαμε στην υγεία, στην παιδεία και στην τεχνολογία.
Με τον τρόπο αυτό ξεκινήσαμε να ξαναδημιουργούμε κάποια ρευστότητα, ώστε και το κράτος να μπορεί να ανορθωθεί και να αρχίσουμε να αποπληρώνουμε ένα μέρος των υποχρεώσεών μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης