Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +2% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2017

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +2% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2017
Η ανάκαμψη του κλάδου έρχεται μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης
Τον καλύτερό του μήνα για το τρέχον έτος κατέγραψε ο βιομηχανικός κλάδος στη Γαλλία τον Μάρτιο του 2017, με τα εν λόγω στοιχεία ωστόσο να μην είναι ικανά να αντρέψουν την απογοητευτική ανάπτυξη που καταγράφηκε στον κλάδο κατά την έναρξη του 2017.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε κατά +2%, σύμφωνα με τα σημερινά (10/5) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Insee, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν άνοδο μόλις +1%.
Σημειώνεται ότι η ανάκαμψη του κλάδου έρχεται μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης, γεγονός που δημιούργησε συρρίκνωση κατά -0,5% στον κλάδο για το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Ωστόσο, οι αναλυτές αναμένουν η ανάκαμψη του κλάδου να συνεχιστεί και κατά τα μέσα του τρέχοντος έτους, δεχόμενη ώθηση από την άνοδο της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και από τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται εντός της Ευρωζώνης.
Υπενθυμίζουμε ότι χυες (9/5) η Κεντρική Τράπεζα της χώρας δήλωσε ότι περιμένει επιτάχυνση στην ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας κατά 0,5% για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, έναντι 0,3% που είχει καταγραφεί τους πρώτους τρεις μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης