Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yildirim: Ο εξοπλισμός των Κούρδων της Συρίας μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα για τις ΗΠΑ

Yildirim: Ο εξοπλισμός των Κούρδων της Συρίας μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα για τις ΗΠΑ
Ο Τούρκος πρωθυποργός δεν μπορεί να φανταστεί τις ΗΠΑ να χρειάζεται να επιλέξουν ανάμεσα στη στρατηγική σύμπραξη με την Τουρκία και μια τρομοκρατική οργάνωση
Η απόφαση των ΗΠΑ να εξοπλίσουν την πολιτικοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας που πολεμά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα έχει συνέπειες και «αρνητικό αποτέλεσμα» για την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Binali Yildirim.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο, ο Yildirim δήλωσε πως δεν μπορεί να φανταστεί τις ΗΠΑ να χρειάζεται να επιλέξουν ανάμεσα στη στρατηγική σύμπραξη με την Τουρκία και μια τρομοκρατική οργάνωση.
«Η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει την ευκαιρία να λάβει υπόψη τις ευαισθησίες της Τουρκίας σχετικά με το PKK.
Αν υπάρξει διαφορετική απόφαση, αυτή θα έχει ασφαλώς συνέπειες και θα επιφέρει αρνητικό αποτέλεσμα και για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Yildirim.
Η Τουρκία θεωρεί πως η YPG είναι η συριακή προέκταση του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που από το 1984 διεξάγει ένοπλο αγώνα στη νοτιοανατολική Τουρκία και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης