Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου για Ελεγκτικό Συνέδριο: Γνωμοδοτική η αρμοδιότητά του, θα υπάρξουν τροποποιήσεις

Μαξίμου για Ελεγκτικό Συνέδριο: Γνωμοδοτική η αρμοδιότητά του, θα υπάρξουν τροποποιήσεις
Oι ρυθμίσεις, για τις οποίες γνωμοδότησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, αποτελούν μέρος μόνο του συνολικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή, τονίζεται
Η αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στα νομοσχέδια που αφορούν συνταξιοδοτικά ζητήματα του δημοσίου, είναι αμιγώς γνωμοδοτική, αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.
Oι ρυθμίσεις, για τις οποίες γνωμοδότησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, αποτελούν μέρος μόνο του συνολικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή, τονίζεται.
Σημειώνεται η γνωμοδότηση χαρακτηρίζει αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις από το 2019.
Όπως τονίζεται, το νομοσχέδιο θα συνοδεύεται από έκθεση αιτιολόγησης όλων των ρυθμίσεων, ενώ η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα ληφθεί υπόψη και, όπου κρίνεται αναγκαίο, θα υπάρξουν οι σχετικές τροποποιήσεις.
Από την αιτιολογική έκθεση θα προκύπτει με σαφήνεια, όπως εξάλλου συστήνει και το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο λόγος επιλογής όλων των ρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων και των συνταξιοδοτικών, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.
Τέλος, τονίζεται ότι το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ένα σύνολο θετικών μέτρων κοινωνικής στήριξης, τα οποία θα ελαχιστοποιούν τις επιβαρύνσεις, οδηγώντας σε μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης