Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Υποχώρησε κατά -0,5% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2017

Μ. Βρετανία: Υποχώρησε κατά -0,5% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2017
Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν χειρότερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,1%
Σημαντική συρρίκνωση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Μεγάλο Βρετανία, σε μηναιία βάση, τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ONS, με την πτώση μάλιστα να ξεπερνά και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, η συνολική βιομηχανική παραγωγή, η οποία συνιστά το 15% της συνολικής βρετανικής οικονομίας, υποχώρησε κατά -0,5% σε μηνιαία βάση, ωστόσο παρουσιάστηκε ενισχυμένη κατά +1,4% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2016.
Να σημειώσουμε ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο της παραγωγής κατά +0,1%, με τα αποτελέσματα ωστόσο να μην επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις.
Σε ότι αφορά τον υποδείκτη της μεταποιητικής παραγωγής για τον ίδιο μήνα, αυτός υπέστη σημαντική πτώση της τάξεως του -0,6%, με την ετήσια πτώση μάλιστα να αγγίζει το -2,3%.
Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα είχαν αρνητικό αντίκτυπο στη στερλίνα, αντιστρέφοντας την αρχική της άνοδο, με το βρετανικό νόμισμα να καταγράφει απώλειες -0,27% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, και την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1,29 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης