Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης σε συμβασιούχους: Καμία ώρα δουλειάς δεν θα μείνει απλήρωτη

Σκουρλέτης σε συμβασιούχους: Καμία ώρα δουλειάς δεν θα μείνει απλήρωτη
Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε ότι οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς καθώς η παράταση των συμβάσεών τους είναι αντισυνταγματική
Σαφές μήνυμα προς τους συνταξιούχους έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στον απόηχο της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς καθώς η παράταση των συμβάσεων τους είναι αντισυνταγματική.
«Το νομικό σύστημα της χώρας και η κοινωνική ευθύνη της κυβέρνησης, παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις ότι ούτε μία ώρα δουλειάς δεν θα μείνει απλήρωτη», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε μακροσκελή δήλωσή του.
Ο υπουργός κάνει λόγο για «ακατάσχετο και παντελώς ατεκμηρίωτο σχολιασμό μίας εικαζόμενης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου» και για «αυθαίρετη και υπερχειλή πολιτικής σκοπιμότητας κριτική προς την κυβέρνηση με αφορμή ένα θέμα που δεν προσφέρεται για μικροπολιτικά παιχνίδια».
«Σπεύδουν κιόλας με απίστευτο κυνισμό και χαιρεκακία να "πληροφορήσουν" τους εργαζόμενους στην καθαριότητα ότι δεν θα πληρωθούν για την εργασία που έχουν ήδη παράσχει», αναφέρει.
Ο κ. Σκουρλέτης επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας «που θα επιλύει οριστικά το θέμα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή έργου στον δημόσιο τομέα, με απόλυτο σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα όσο και στην ενωσιακή νομοθεσία».
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «η ομηρία χιλιάδων εργαζομένων, η διαιώνιση φαινομένων πολιτικής και κοινωνικής παθογένειας και τα παιχνίδια πελατειακών σκοπιμοτήτων στην πλάτη της κοινωνίας δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης