Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,1% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2017

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,1% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2017
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,9%
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2017, δεχόμενη πιέσεις κυρίως από την πτώση της παραγωγής στον ενεργειακό τομέα.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,1% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,3%.
Ωστόσο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η παραγωγή του εν λόγω κλάδου ενισχύθηκε κατά +1,9%, λόγω της ανόδου που καταφράφηκε στα διαρκή καταναλωτικά προϊόντα, η παραγωγή των οποίων αυξήθηκε κατά +4,1%.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η πτώση στον ενεργειακό τομέα επισκίασε σε μεγάλο βαθμό την άνοδο που καταγράφηκε σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.
Σε ότι αφορά το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που σε ετήσια βάση καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +2,4%.
Μεταξύ των χωρών που συμπεριλαμβάνονται στα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε σε Λιθουανία (-3,1%) και Ελλάδα (-2%), ενώ αντιθέτως, Ρουμανία και Εσθονία βρέθηκαν στην κορυφή της σχετικής λίστας, με την άνοδο να αγγίζει το +2,6% και +2,4% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης