Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Μασάζ» σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συμφωνία - Αύριο 13/5 στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

«Μασάζ» σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συμφωνία - Αύριο 13/5 στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο
Κυβερνητικοί κύκλοι: Κρατάτε μικρό καλάθι για όσα ακούγονται για τη μη πληρωμή δεδουλευμένων, δεν τίθεται ζήτημα επιστροφής χρημάτων...
Αύριο το μεσημέρι θα εισαχθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» με τα μέτρα της συμφωνίας Αθήνας – δανειστών για την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης.
Στις 10:00 το πρωί η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και ο Αναπληρωτής της Αναστάσιος Πετρόπουλος ενημέρωναν επί τέσσερις ώρες τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αμέσως μετά έγινε ενημέρωση και στους βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝ.ΕΛ..
Η υπουργός Εργασίας έκανε αναλυτική ενημέρωση παρουσιάζοντας ένα προς ένα τα μέτρα αλλά και τα θετικά αντίμετρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία και αφορούν στα εργασιακά-ασφαλιστικά.
Τόσο η ίδια όσο και ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος που μετείχε στην ενημέρωση δέχθηκαν μπαράζ ερωτήσεων για το χρέος και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα απομείωσής του, με τον υπουργό να αναφέρεται σε μια σειρά από λεπτομέρειες σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Αρκετοί βουλευτές έκαναν ερωτήσει με αφορμή μια σειρά από δημοσιεύματα των τελευταίων ήμερων εστιάζοντας στον αν και κατά πόσον ισχύουν όσα μεταδίδονται για μέτρα αντίμετρα και χρέος.
Η κ. Αχτσιόγλου έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις σε αρκετές ερωτήσεις που αφορούσαν τις ασφαλιστικές εισφορές και αλλά και τις αλλαγές στον ΕΦΚΑ.
Μάλιστα κυβερνητικές πηγές επεσήμαιναν ότι η συζήτηση για τις ασφαλιστικέ εισφορές βασίζεται σε λάθος πληροφορίες, καθώς το 2017 δεν αλλάζει απολύτως τίποτα, ενώ το 2018 με το 15% της οριζόντιας έκπτωσης που προβλέπει η συμφωνίας το ύψος των οφειλών θα είναι το ίδιο για 90% τον φυσικών πρόσωπων ενώ για κάποιος θα υπάρξει μια πολύ μικρή επιβάρυνση ενώ για κάποιους άλλου ίσως και κάποια ελάφρυνση.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι για το 2019 η συζήτηση είναι ακόμα ανοιχτή, καθώς καταργείται η έκπτωση άλλα θα εξεταστεί πώς θα επιλυθούν πιθανές αδικίες που ενδέχεται να προκύψουν.
Στη συζήτηση υπήρξε διευκρίνιση και για τις γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Κύκλοι της κυβέρνησης ανέφεραν χαρακτηριστικά για το ζήτημα που έχει προκύψει «κρατάτε μικρό καλάθι σε σχέση με όσα ακούγονται για τη μη πληρωμή δεδουλευμένων».
Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι «δεν τίθεται ζήτημα επιστροφής χρημάτων από οποιονδήποτε δεν έχει πληρωθεί» και τόνιζαν ότι σε κάθε περίπτωση η χτεσινή δέσμευση της κυβέρνησης ότι κανένας άνθρωπος δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα ευρώ για τη δουλειά που έχει προσφέρει, και από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, αλλά και από την χθεσινή επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ισχύει μέχρι κεραίας.
«Η κυβέρνηση θα αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία νομοθετική ή άλλη ώστε κανένας άνθρωπος να μην χρειαστεί να επιστρέψει χρήματα ή να μην πληρωθεί» ανέφεραν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης