Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραμούζης: Επενδύσεις περίπου 1 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες, για υποδομές και νέες τεχνολογίες

Καραμούζης: Επενδύσεις περίπου 1 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες, για υποδομές και νέες τεχνολογίες
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών μίλησε σε συνέδριο του ΣΕΒ για την ψηφιακή στρατηγική της Ελλάδας
Επενδύσεις που θα προσεγγίσουν το 1 δισ. ευρώ θα πραγματοποιήσουν οι ελληνικές τράπεζες σε υποδομές και νέες τεχνολογίες, στη διάρκεια των αμέσως προσεχών ετών, ανέφερε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εurobank και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νικόλαος Καραμούζης, μιλώντας σήμερα (12/5/2017) σε πάνελ, στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΣΕΒ για την ψηφιακή στρατηγική της Ελλάδας.
Η πρόκληση για τις διοικήσεις των τραπεζών, είναι πώς θα γίνει η μεταβίβαση από το σημερινό τραπεζικό σύστημα στο digital banking.
Χρειάζεται μια ολιστική και όχι αποσπασματική παρέμβαση, καθώς θα επηρεαστούν όλες οι δομές του τραπεζικού συστήματος, όπως ο εσωτερικός έλεγχος, θέματα που συνδέονται με την διαχείριση κινδύνων, την κανονιστική συμμόρφωση κλπ, τόνισε ο κ. Καραμούζης.
Ο κ. Καραμούζης επισήμανε επίσης, ότι όποιες τράπεζες αργήσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που φέρνουν οι τεχνολογίες, δεν θα έχουν προοπτική.
Τόνισε όμως, ότι οι νέες τεχνολογίες θα πρέπει να έχουν ως επίκεντρο τον πελάτη και να μην υιοθετούνται απλά νέες τεχνολογίες για την τεχνολογία.
Σημασία έχει, οι τράπεζες να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους μέσω της προστιθέμενης αξίας στην κοινωνία.
Ο κ. Καραμούζης επισήμανε ότι μόνον το 28% των εγχρημάτων συναλλαγών γίνονται από το δίκτυο καταστημάτων και από περίπου 30%, από το internet-mobile banking και τα ΑΤΜ.
Θα χρειαστούν λιγότερα καταστήματα, εκπαίδευση και μετακίνηση προσωπικού για να αναλάβει άλλες δραστηριότητες που προκύπτουν από τις νέες τεχνολογίες, είπε ο Καραμούζης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης