Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επέκταση της Bundesbank στη Φρανκφούρτη λόγω Brexit, εμπόδιο για τις άλλες τράπεζες

Η επέκταση της Bundesbank στη Φρανκφούρτη λόγω Brexit, εμπόδιο για τις άλλες τράπεζες
Η γερμανική Bundesbank δυσκολεύει τις τράπεζες που σκέφτονται να μετακινηθούν στη Φρανκφούρτη μετά το Brexit.
Η κεντρική τράπεζα επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ότι συμφώνησε να μισθώσει επιπλέον 7.000 τετραγωνικά μέτρα σε γραφεία στον πύργο Trianon της πόλης, ένα από τα λίγα μεγάλα κτίρια που είχαν απομείνει στην οικονομική περιοχή της Φρανκφούρτης.
Το συνολικό ποσοστό κενών γραφείων στη Φρανκφούρτης είναι περίπου 9% υψηλότερο σε σχέση με άλλες μεγάλες γερμανικές πόλεις.
Ωστόσο, στην επιχειρηματική περιοχή δεν υπάρχουν κτίρια μοντέρνα, υψηλής ποιότητας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των διεθνών τραπεζών που, θέλουν να μετακομίσουν στη Φρανκφούρτη σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Savills.
"Αρκετές μεγάλες διεθνείς τράπεζες αναζητούν σήμερα χώρους γραφείων στη Φραγκφούρτη, κυρίως λόγω του Brexit - σε μερικές περιπτώσεις ψάχνουν για περισσότερα από 10.000 τετραγωνικά μέτρα", δήλωσε ο Benjamin Remy, επικεφαλής του πρακτορείου γραφείων Savills στην πόλη.
"Με την πιο προσεκτική ματιά, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν πολλά κατάλληλα διαθέσιμα κτίρια."
Η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ ανάγκασε τις τράπεζες να αναζητήσουν εναλλακτικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, για να εξασφαλίσουν συνεχή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά.
Η Goldman Sachs και η Citigroup εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιλέξουν τη Φρανκφούρτη ως την έδρα τους στην ΕΕ.
Στην έκθεσή της η Savills αναφέρει ότι υπάρχουν έξι κτίρια γραφείων στην κεντρική Φρανκφούρτη με περισσότερα από 10.000 τετραγωνικά μέτρα διαθέσιμα προς ενοικίαση.
Τρεις ακόμα ιδιότητες έχουν χώρους μεταξύ 5.000 και 10.000 τετραγωνικών μέτρων.
Περισσότερα από 60.000 τετραγωνικά μέτρα σε τρία ξεχωριστά κτίρια θα προστεθούν το επόμενο έτος.
"Δεδομένου ότι είναι μάλλον απίθανο δύο μεγάλες τράπεζες να μετακινηθούν στο ίδιο κτίριο και στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι επιλογές είναι περιορισμένες", δήλωσε ο Remy.
Η Φρανκφούρτη είναι το φθηνότερο οικονομικό κέντρο στην ΕΕ των 28 κρατών για να ζήσει και να εργαστεί κάποιος, εκτιμούν στη Savills.
Το συνολικό ετήσιο κόστος ενοικίασης ενός διαμερίσματος και το κόστος γραφείου ανά υπάλληλο ανήλθαν σε περίπου 30.000 ευρώ (33.000 δολάρια) στη γερμανική πόλη, περίπου 65% λιγότερο από το Λονδίνο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης