Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΑΤΟ: Προχωρά στη δημιουργία μόνιμης στρατιωτικής βάσης κοντά στα σύνορα της Ρωσίας

ΝΑΤΟ: Προχωρά στη δημιουργία μόνιμης στρατιωτικής βάσης κοντά στα σύνορα της Ρωσίας
Η βάση θα δημιουργηθεί στη Λετονία και θα μπορεί να φιλοξενήσει 500 στρατιώτες
Στη δημιουργία μόνιμης στρατιωτικής βάσης, η οποία θα είναι κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, προχωρά το ΝΑΤΟ, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ένταση μεταξύ της Μόσχας και της Συμμαχίας.
Συγκεκριμένα, στις 29 Απριλίου, μία ομάδα περίπου 50 μηχανικών μάχης των καναδικών δυνάμεων βρέθηκε στη Λετονία προκειμένου να ξεκινήσει την κατασκευή μίας μικρής πόλης, η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει 500 στρατιώτες.
Όπως τονίζει ο επικεφαλής της εν λόγω επιχείρησης, Chris Cotton, οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν, «όλα όσα θα περίμενε κανείς μέσα σε μία μικρή πόλη, γεγονός που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να επιβιώσουν μακροπρόθεσμα», γεγονός που επιβεβαιώνει τη δημιουργία μίας σημαντικής υποδομής για την επίτευξη μίας μακροπρόθεσμης δέσμευσης.
Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Απριλίου, η Συμμαχία έστειλε συνολικά 1.350 στρατιώτες στη βάσης της στη βορειοανατολική Πολωνία, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.
Μάλιστα, η εν λόγω κίνηση έλαβε χώρα λίγες μέρες μετά την πραγματοποίηση συμβουλίου μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, κατά το οποίο ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν «ειλικρινείς» και «εποικοδομητικές» συνομιλίες.
Ωστόσο, η ανάπτυξη των στρατευμάτων εκλαμβάνεται από τη Μόσχα ως μία προκλητική ενέργεια, η οποία συντελεί απειλεί για την ειρήνη και την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης