Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ήρθε η ώρα για τη δολοφονία του Σύριου ηγέτη Assad», σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο...

«Ήρθε η ώρα για τη δολοφονία του Σύριου ηγέτη Assad», σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο...
Ο πρόεδρος Bashar al-Assad θα πρέπει να βγει από το παιχνίδι, για να σταματήσουν οι αγριότητες που συμβαίνουν στη Συρία, σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Yoav Gallant στην κυβέρνηση του Benjamin Netanyahu.
Ο υπουργός Στέγασης και Οικοδόμησης Yoav Gallant, ένας απόστρατος στρατηγός που ηγήθηκε της διοίκησης των Άμυνας του Ισραήλ, υπερθεμάτισε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ, ότι το καθεστώς Assad δημιούργησε ένα κρεματόριο, σε φυλακή έξω από τη Δαμασκό για να καλύψει μαζικές δολοφονίες.
Η συριακή κυβέρνηση αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ.
Όταν ρωτήθηκε ποιος πιστεύει ο Gallant πως πρέπει να κάνει τη δολοφονία, ο εκπρόσωπος του αρνήθηκε να δεσμευθεί να απαντήσει.
"Η πραγματικότητα της σημερινής κατάστασης στη Συρία, όπου εκτελούν ανθρώπους, χρησιμοποιώντας χημικά όπλα εναντίον τους, και το τελευταίο ακραίο μέτρο - καίγοντας τα πτώματά τους, κάτι που δεν έχουμε δει εδώ και 70 χρόνια είναι κόκκινη γραμμή για εμάς δήλωσε ο Gallant σήμερα (16 Μαΐου 2017) σε στρατιωτική διάσκεψη στο Ισραήλ.
"Κατά τη γνώμη μου, ήρθε η ώρα να εξαλείψουμε το Assad."
Αφού κόψουμε αυτό που περιέγραψε ως "ουρά του φιδιού", τότε "θα μπορέσουμε να φτάσουμε και στο κεφάλι του, το οποίο βρίσκεται στην Τεχεράνη", δήλωσε.
Τα σχόλια - μεταξύ των ισχυρότερων μελών της ισραηλινής κυβέρνησης - υπογραμμίζουν την αυξανόμενη πίεση των συμμάχων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή για να αντιμετωπίσουν τον Assad, όπως και τον κύριο περιφερειακό υποστηρικτή του, το Ιράν, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ετοιμάζεται να επισκεφθεί την περιοχή την επόμενη εβδομάδα.
Το Ισραήλ έχει μείνει μακριά από την επέμβαση στη Συρία, προτιμώντας να επικεντρωθεί στα όπλα που διέρχονται από τη χώρα προς τα μέλη της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης