Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Αύξηση κερδών πάνω από 40% για Alibaba, Tencent Holdings το α' 3μηνο 2017

Bloomberg: Αύξηση κερδών πάνω από 40% για Alibaba, Tencent Holdings το α' 3μηνο 2017
Με εμπορική αξία άνω των 300 δις. δολαρίων έκαστη, οι κινεζικές εταιρείες είναι αυτή τη στιγμή οι μεγαλύτερες στη χώρα τους
Οι Alibaba, Tencent Holding κυρίαρχες κινεζικές εταιρείες σε online αγορές και τυχερά παιχνίδια, αναμένεται να ανακοινώσουν αύξηση κερδών πάνω από 40% για το πρώτο τρίμηνο του 2017 ξεπερνώντας ακόμα και την Amazon.
Οι δύο εταιρείες με τον κύκλο εργασιών τους πάνε ενάντια στην επιβράδυνση της οινομίας της Κίνας, της δεύτερης οικονομίας στον κόσμο.
Με εμπορική αξία άνω των 300 δις. δολαρίων έκαστη, οι κινεζικές εταιρείες είναι αυτή τη στιγμή οι μεγαλύτερες στη χώρα τους.
Ο πλούτος της μεσαίας τάξης βοηθάει την ανάπτυξη σε βασικές επιχειρήσεις, κι έτσι οι Alibaba και Tencent έχουν την άνεση να κάνουν καινούργια ανοίγματα στο χώρο τους.
Τα έσοδα της Tencent αναμένεται να αυξηθούν κατά 45% στα 46,3 δισ. Γιουάν (6,7 δισ. δολάρια) το τρίμηνο Μαρτίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών από το Bloomberg. Οι πωλήσεις της Alibaba θα ανέλθουν στο 48% στα 35,9 δισ. Γιουάν.
"Η συνολική οικονομία μπορεί να είναι πιο αργή, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την ψυχαγωγία και έτσι η Alibaba και η Tencent βγαίνουν πολλαπλά ωφελημένες", δήλωσε ο Shi Jialong, αναλυτής της Nomura International HK Ltd. με έδρα το Χονγκ Κονγκ.
"Για την Alibaba είναι φυσικά αγαθά.
Για την Tencent πρόκειται για εικονικά αγαθά στο διαδίκτυο".
Η Tencent θα ανακοινώσει τα κέρδη την Τετάρτη (17 Μαΐου 2017), ενώ η Alibaba μία μέρα αργότερα.
Οι Alibaba και Tencent αποτελούν παραδείγματα για το πόσο σημαντικά είναι τα νοικοκυριά της Κίνας για την οικονομία, παρά τις προσπάθειές της ηγεσίας της χώρας, να μετατρέψει την οικονομία σε μια οικονομία που επικεντρώνεται στις υπηρεσίες παρά στη βαριά βιομηχανία.
Αυτή η μετατόπιση από τις παραδοσιακές βιομηχανίες, βοήθησε την Tencent και την Alibaba να γίνουν οι μεγαλύτερες στην Κίνας, σε αντίθεση με ό, τι ίσχυε πριν από πέντε χρόνια, όταν καμία τεχνολογική εταιρεία δεν έφτασε ποτέ στην πρώτη θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης