Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η στάση των κομμάτων στην αυριανή (18/5) ψηφοφορία σε ποια άρθρα θα ψηφίσουν «Ναι»

Η στάση των κομμάτων στην αυριανή (18/5) ψηφοφορία σε ποια άρθρα θα ψηφίσουν «Ναι»
Η ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου αναμένεται να προκαλέσει συνεναίσεις που θα αφορύν δύο συγκεκριμένα άρθρα...
Με τις 153 ψήφους των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναμένεται να υπερψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» με τα μέτρα και τα αντίμετρα που περιλαμβάνει η σύμφωνία Αθήνας – δανειστών.
Ωστόσο, η ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου αναμένεται να προκαλέσει συνεναίσεις που θα αφορύν δύο συγκεκριμένα άρθρα.
Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε κατά την διαδικασία της συζήτησης τόσο τις συναρμόδιες Επιτροπές, όσο και στην Ολομέλεια οι βουλευτές όλων των κομμάτων θα υπερψηφίσουν το άρθρο 71 που καταργεί το περίφημο Ζ' Ψήφισμα, δηλαδή το προνόμιο των βουλευτών να απολαμβάνουν το προνόμια του αφορολόγητου.
Η επίμαχη ρύθμιση όπως επισημάνθηκε χθες κατά την ακρόαση των φορέων συμπαρασύρει και την αντίστοιχη μείωση της αποζημίωσης των δικαστών, ο μισθός των οποίων ακολουθεί αυτό του βουλευτή.
Εκτός από την εξίσωση στο φορολογικό καθεστώς, υπάρχει κι ένα ακόμα άρθρο για το οποίο γίνεται ευρύτερη συζήτηση.
Το άρθρο 70 που μειώνει τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% το οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται και στην τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ.
Υπέρ του άρθρου δήλωσαν ήδη και από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων ενώ αναμένεται να το υπερψηφίσει και η ΝΔ καθώς η κυβέρνησης δεν αναμένεται να κάνει δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε νωρίτερα το πρωί.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αποφασίσει αύριο σε ΚΟ την στάση που θα κρατήσει στο πολυνομοσχέδιο και τα άρθρα του.
Κατά τα άλλα η Νέα Δημοκρατία αλλά και τα κόμματα της ήσσονος Αντιπολιτεύσεως θα καταψηφίσουν και τα μέτρα και τα θετικά αντίμετρα στην ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αύριο βράδυ.

Δ. Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης