Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκέψεις στο ΝΑΤΟ να ενταχθεί σαν οργανισμός στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους

Σκέψεις στο ΝΑΤΟ να ενταχθεί σαν οργανισμός στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους
Πιέσεις από τις ΗΠΑ, θετική πλέον εμφανίζεται η Γερμανία παρά την αρχική εναντίωση της Angela Merkel
Σοβαρά εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί το ΝΑΤΟ ως συμμαχία στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Το NATO, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται με ομοφωνία, μέχρι σήμερα έχει αρνηθεί να ενταχθεί στον συνασπισμό κατά του ΙΚ, καθώς τα κράτη μέλη του φοβούνται πως αυτό θα δώσει την εικόνα πως οι δυτικοί συνασπίζονται εναντίον χωρών και οργανισμών των Αράβων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος κατά την προεκλογική εκστρατεία του είχε χαρακτηρίσει το NATO "απαρχαιωμένο", απαίτησε από τους συμμάχους να κάνουν περισσότερα στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας.
"Η συζήτηση αυτή τη στιγμή είναι: "θα γίνει το NATO μέλος αυτού του συνασπισμού;"
Αυτή η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στην προσεχή σύνοδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων" την Πέμπτη 25η Μαΐου στις Βρυξέλλες, εξήγησε ο στρατηγός Petr Pavel, ο οποίος προεδρεύει της στρατιωτικής επιτροπής της Ατλαντικής Συμμαχίας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.
"Το συζητήσαμε με τους επικεφαλής των επιτελείων και η σύστασή μας είναι ότι πρέπει το NATO να εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνει μέλος αυτού του συνασπισμού", πρόσθεσε ο στρατηγός Pavel.
Αλλά την περασμένη εβδομάδα η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, η οποία μέχρι τώρα εναντιωνόταν, εμφανίστηκε πιο ανοικτή στο ενδεχόμενο αυτό κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Βερολίνο με τον γενικό γραμματέα του NATO.
Όμως, έσπευσε να προσθέσει η Γερμανίδα καγκελάριος, "αυτό δεν σημαίνει ότι οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Γερμανίας, για παράδειγμα η επιτήρηση των AWACS (σ.σ. των γερμανικών ιπτάμενων ραντάρ που είναι αυτή τη στιγμή ανεπτυγμένα στην Τουρκία) θα διευρυνθεί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης