Συγκρατημένα αισιόδοξο το γερμανικό ΥΠΟΙΚ – Δεν προδικάζει συνολική συμφωνία στο Eurogroup

Συγκρατημένα αισιόδοξο το γερμανικό ΥΠΟΙΚ – Δεν προδικάζει συνολική συμφωνία στο Eurogroup
Ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε σαφέστατο μήνυμα στους δανειστές πως η χώρας μας τήρησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις και, πλέον, «η μπάλα είναι στο γήπεδο των δανειστών»...
Συγκρατημένη απαισιοδοξία επικρατεί στο Βερολίνο ενόψει του πολύ κρίσιμου Eurogroup της 22ας Μαΐου 2017, παρά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (μέτρων και αντίμετρων) από την ελληνική Βουλή, χθες (18 Μαΐου 2017) το βράδυ.
Αρχικά, όπως είπε η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, το υπουργείο χαιρετίζει την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή, καθώς «είναι ένα σημαντικό βήμα.
«Θα εξετάσουμε τη Δευτέρα στο Eurogroup με κάθε λεπτομέρεια όσα ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, στόχος είναι να κλείσουμε τη β' αξιολόγηση, αλλά δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα για μια συνολική συμφωνία», συμπλήρωσε.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόσο πριν όσο και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, απέστειλε σαφέστατο μήνυμα στους δανειστές πως η χώρας μας τήρησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις και, πλέον, «η μπάλα είναι στο γήπεδο των δανειστών».
Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι τα μετρά δεν θα εφαρμοστούν αν δεν υπάρξει συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS