Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς: Το 2017 θα υπάρξει ανάπτυξη – Θα ήταν μεγαλύτερη, αν δεν μας είχαν τραβήξει στα άκρα οι εταίροι

Κοτζιάς: Το 2017 θα υπάρξει ανάπτυξη – Θα ήταν μεγαλύτερη, αν δεν μας είχαν τραβήξει στα άκρα οι εταίροι
«Η αναδιάρθρωση του χρέους έχει συμφωνηθεί από το καλοκαίρι του 2015», ανέφερε ο ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιάς
«Το 2017 θα υπάρξει ανάπτυξη, αλλά αυτή η ανάπτυξη θα ήταν μεγαλύτερη, αν δεν μας είχαν τραβήξει στα άκρα οι εταίροι μας», ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος βρίσκεται στην Ρόδο.
Σημείωσε δε, πως «η αναδιάρθρωση του χρέους έχει συμφωνηθεί από το καλοκαίρι του 2015 και όπως είπε και ο Πρωθυπουργός χθες αργά το βράδυ, είναι ώρα να ανταποκριθούν στις δικές τους δεσμεύσεις, γιατί θεωρούν «τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου».
Κάνοντας αναφορά στο Κυπριακό και στο αν υπάρχουν υπαναχωρήσεις από τουρκοκυπριακής πλευράς, ανέφερε ότι «ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναστοχάστηκε πάνω στην πείρα της διαπραγμάτευσης των δύο ετών και έκανε μια πρόταση για να ξεμπλοκάρει αυτή τη διαπραγμάτευση.
Στους τουρκοκύπριους φαίνεται ότι τους φάνηκε - τουλάχιστον προς το παρόν - παράξενο σε σχέση με αυτά που έχουν στο δικό τους το μυαλό.
Ελπίζω να κοιμηθούν ήσυχα με το μαξιλάρι τους και να το ξανασκεφθούν».
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ενδεχόμενο μιας νέας διάσκεψης και στο ότι δεν είναι μόνο θέμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, αλλά είναι θέμα Τουρκίας, Ελλάδας και της Βρετανίας, αλλά και το κατά πόσο η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια νέα Γενεύη, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε «εμείς, πριν πάμε τον Ιανουάριο στη Γενεύη, είχαμε καταθέσει γραπτές προτάσεις για το ζήτημα (ασφάλεια - εγγυήσεις) στο οποίο μας πέφτει λόγος.
Δεν υπήρξε ανταπόκριση τότε.
Οι προτάσεις μας είναι πάνω στο τραπέζι».
Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι στη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στο Πεκίνο «η ανταπόκριση που υπήρξε είναι ότι οι Τούρκοι θα εισέλθουν σε διάλογο
Σε ερώτηση για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου, ο κ. Κοτζιάς σημειώνει πως «είμαστε σε διαπραγμάτευση με την Αίγυπτο.
Την υφαλοκρηπίδα την περιγράφεις μόνος σου, αλλά νομικά δεν την προσδιορίζεις οριστικά μόνος σου.
Αυτό θα είναι αντικείμενο μελλοντικών διαβουλεύσεων με την Τουρκία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης