Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις του Trump θα μπορούσαν να βλάψουν μακροπρόθεσμα την αμερικανική οικονομία

Bundesbank: Οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις του Trump θα μπορούσαν να βλάψουν μακροπρόθεσμα την αμερικανική οικονομία
Τα σχόλια από την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας έρχονται εν μέσω μίας περιόδου εντάσεων ανάμεσα στο Βερολίνο και στην νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ
Στο γεγονός ότι οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις που θέλει να εφαρμόσει ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump θα μπορούσαν να βλάψουν μακροπρόθεσμα την οικονομία της χώρας, αναφέρθηκε σήμερα (22/5) η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, σε σχόλιο που πραγματοποίησε στη μηνιαία της έκθεση.
Συγκεκριμένα, η Bundesbank δήλωσε ότι «τα φορολογικά σχέδια του προέδρου Trump ενδέχεται να προσφέρουν βραχυπρόθεσμα μία ώθηση» στην αμερικανική οικονομία, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι «πιθανόν να βλάψουν την οικονομία των ΗΠΑ και να αυξήσουν κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες τον δείκτης χρέους προς το ΑΕΠ της χώρας μέσα σε μία δεκαετία».
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία από τις ελάχιστες φορές κατά την οποία η Bundesbank προβαίνει σε σχόλιο για την οικονομική πολιτική των ΗΠΑ, εν μέσω μάλιστα μίας περιόδου εντάσεων ανάμεσα στο Βερολίνο και στην νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ αναφορικά με τα γερμανικά εμπορικά πλεονάσματα.
Βάσει του σχεδίου που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, η διοίκηση Trump ασκεί πιέσεις για να μειώσει τον συντελεστή φορολογίας των εταιρειών από το 35% στο 15%, καθώς και να περιορίσει ορισμένους φόρους εισοδήματος και περιουσίας.
Μέχρι στιγμής το εν λόγω σχέδιο του Trump έχει δεχθεί σκληρή κριτική στο αμερικανικό Κογκρέσο, όπου ορισμένοι νομοθέτες ανησυχούν αναφορικά με την αύξηση μεγάλων δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης