Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κουβέιτ: Δε συμφωνούν όλες οι χώρες του ΟΠΕΚ σε εννιάμηνη επέκταση της συμφωνίας για το πετρέλαιο

Κουβέιτ: Δε συμφωνούν όλες οι χώρες του ΟΠΕΚ σε εννιάμηνη επέκταση της συμφωνίας για το πετρέλαιο
Ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας τόνισε ότι δεν τίθεται στην παρούσα βάση θέμα για εμβάθυνση των περικοπών
Στο γεγονός ότι ορισμένες χώρες - μέλη του ΟΠΕΚ δεν τάσσονται υπέρ της εννιάμηνης επέκτασης της συμφωνίας για το πετρέλαιο αναφέρθηκε σήμερα (23/5) ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Essam al-Marzouq, δύο μέρες πριν τη συνάντηση του Οργανισμού στη Βιέννη.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Marzouq ενώπιον δημοσιογράφων, ο ΟΠΕΚ έχει ήδη συμφωνήσει στην εξάμηνη επέκταση της συμφωνίας, προσθέτοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει νέα συνάντηση του Οργανισμού τον Νοέμβριο, προκειμένου να συζητηθεί μία ενδεχόμενη τρίμηνη παράτασή της.
«Απ' όσο γνωρίζω μέχρι στιγμής, οι υπουργοί του Ιράκ και του Ιράν έχουν εκφράσει την προτίμησή τους απέναντι στην εξάμηνη επέκταση της συμφωνίας», τόνισε ο Marzouq, για να προσθέσει εν συνεχεία οτι «δεν είναι όλες οι χώρες υπέρ της εννιάμηνης επέκτασης».
Ερωτηθείς για το αν θα συζητηθεί πιθανή εμβάδυνση των περικοπών, ο υπουργός Πετρελαίου ήταν αρνητικός, εξηγώντας ότι «θα δούμε τα αποτελέσματα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και το κατά πόσο επηρεάζονται τα υπέρογκα αποθέματα και κατόπιν θα αποφασίσουμε».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «δεν πιστεύω ότι είναι αναγκαία η εμβάθυνση περικοπών αυτή τη στιγμή».
Σημειώνεται ότι εκτός των χωρών που ήδη συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία, ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτή έχουν εκδηλώσει και το Τουρκμενιστάν, η Νορβηγία και η Αίγυπτος, χώρες οι οποίες επίσης θα παραστούν την Πέμπτη (25/5) στη Βιέννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης