Τελευταία Νέα

Νίκος Σακαρέλης: Εμφανές ότι ψάχνει ένα θετικό καταλύτη για να κινηθεί πάνω από τις 800 μονάδες

tags :
Νίκος Σακαρέλης: Εμφανές ότι ψάχνει ένα θετικό καταλύτη για να κινηθεί πάνω από τις 800 μονάδες

Νίκος Σακαρέλης – αναλυτής της Wealth Financial Services

Μετά το Eurogroup, η Αγορά προσπαθεί να ισορροπήσει χαμηλότερα και είναι εμφανές ότι ψάχνει ένα θετικό καταλύτη για να κινηθεί πάνω από τις 800 μονάδες” επισημαίνει ο Νίκος Σακαρέλης.
Αυτός δεν είναι απαραίτητα η συμφωνία για το χρέος, η οποία προφανώς και θα αλλάξει τα δεδομένα, αλλά και μια σειρά άλλων παραγόντων.

Η εφαρμογή του προγράμματος Ιδιωτικοποιήσεων που έχουν συμφωνηθεί, η επιτυχής ολοκλήρωση επενδυτικών projects που κυοφορούνται και το σήμα που θα δοθεί από την ένταξη μας στο “QE” είναι μεταξύ αυτών που θα ενεργοποιήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον και άλλων funds .

H πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, ή έναρξη του project Ελληνικό, η ολοκλήρωση του σχεδίου βιωσιμότητας της ΔΕΗ, πιθανές εξαγορές και συγχωνεύσεις που είναι στα σκαριά για μεγάλους ομίλους, είναι κάποια από τα γεγονότα που θα επηρεάσουν το γενικότερο επενδυτικό κλίμα.



Δεν είναι τυχαίο που σε μια πτωτική συνεδρίαση η μετοχή της ΔΕΗ γύρισε με την έγκριση της πώλησης του ΑΔΜΗΕ.

Στον αντίποδα, τα ρίσκα ενυπάρχουν με το μεγαλύτερο να εδράζεται στο πως θα απορροφήσει η πραγματική Οικονομία την φοροεπιδρομή των μέτρων λιτότητας και κατά πόσο το ρεκόρ Τουρισμού που αναμένεται φέτος θα επηρεάσει τον τελικό ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ.

Τεχνικά, είναι εμφανές ότι η αγορά για να κινηθεί πάνω από τις 800 μονάδες θα χρειαστεί τη βοήθεια των Τραπεζικών τίτλων και του ΟΤΕ, τίτλοι οι οποίοι είναι πολύ “ευαίσθητοι” στις μεταβολές των επιτοκίων δανεισμών των Κρατικών Ελληνικών τίτλων (spreads ).

Στηρίξεις εντοπίζονται στις 750 μονάδες και 730 μονάδες, ενώ αντιστάσεις τοποθετούνται στις 830 μονάδες (ισχυρή) και 880 μονάδες…

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης