Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Οφείλουν και οι Εταίροι μας να πράξουν όσα τους αναλογούν

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Οφείλουν και οι Εταίροι μας να πράξουν όσα τους αναλογούν
Ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος,έχει μεταβεί στο Δήμο Σουλίου, Τ.Κ. Παραμυθιάς, προκειμένου να παραστεί στις εορτές Σουλίου 2017
«Οφείλουν  και οι Εταίροι μας να πράξουν όσα τους αναλογούν και προκύπτουν από το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος,  ο οποίος έχει μεταβεί στο Δήμο Σουλίου, Τ.Κ. Παραμυθιάς, προκειμένου να παραστεί στις εορτές Σουλίου 2017.
Όπως τόνισε «το Έπος του Σουλίου διδάσκει, διαχρονικώς, ότι για μας, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι, κυριολεκτικώς, βιωματική κατάσταση.
Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να υπάρξουμε, ν’ αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας, να διαφυλάξουμε την Ιστορία μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αναλογεί. Αυτό το αίσθημα Ελευθερίας μας οδηγεί και σήμερα να υπερασπιζόμαστε, με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και χωρίς ίχνος υποχωρητικότητας, την κυριαρχία μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και τα σύνορά μας, άρα την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς, οι Έλληνες, το καθήκον μας τόσον έναντι της Πατρίδας μας και του Έθνους μας όσο και έναντι της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας.
Οφείλουν, όμως, και οι Εταίροι μας να πράξουν όσα τους αναλογούν και προκύπτουν πρώτον, από το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.
Και, δεύτερον και κυρίως, από την ανάγκη διασφάλισης της μοναδικής φυσιογνωμίας και διεθνούς ακτινοβολίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του πρωτοποριακού αυτού στην Παγκόσμια Ιστορία εγχειρήματος με παγκόσμιας εμβέλειας αποστολή, που ανέλαβαν οι Ευρωπαϊκοί Λαοί μετά την φριχτή εμπειρία του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου».
"Ας σταθούμε, λοιπόν, όσο είναι ακόμη καιρός, όλοι οι Λαοί της Ευρώπης στο ύψος των περιστάσεων», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης