Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το διπλό πρόσωπο του Trump που ανακάλυψαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σικελία και το ΝΑΤΟ

Reuters: Το διπλό πρόσωπο του Trump που ανακάλυψαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σικελία και το ΝΑΤΟ
Mετά την αποχώρηση Trump οι ευρωπαίοι ηγέτες έμειναν με ανάμικτα συναισθήματα καθώς διαπίστωσαν ότι διαπραγματεύονταν άλλοτε με τον Jekyll κι άλλοτε με τον Hyde
Mε καθόλου κολακευτικά λόγια για τον αμερικανός πρόεδρο δεν σχολιάζει το Reuters τον Donald Trump υπογραμμίζοντας ότι έδειξε το διπλό του πρόσωπο.
«Στον απόηχο της συνάντησης των G7 στη Σικελία της Ιταλίας, οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν την ευκαιρία να δουν το διπλό πρόσωπο του Donald Trump ο οποίος στη διάρκεια της δύσκολης διαπραγμάτευσης για την κλιματική αλλαγή εμφανιζόταν χαμογελαστός στις τηλεοπτικές κάμερες και την ίδια στιγμή έστελνε μέσω twitter προβοκατόρικα μηνύματα».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις Βρυξέλλες στη συνάντηση των χωρών του ΝΑΤΟ κατηγόρησε τις χώρες ότι δεν ανταποκρίνονται στη χρηματοδότηση υπέρ της Συμμαχίας και την ίδια στιγμή επιτέθηκε στους Γερμανούς για τα μεγάλα εμπορικά πλεονάσματά τους και τις εξαγωγές τους στις ΗΠΑ.
«Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ διέκριναν και τις δύο πλευρές του αμερικανούς προέδρου στο πρώτο κιόλας ταξίδι του εκτός των ΗΠΑ όπου «μοίρασε» υποσχέσεις στους Ισραηλινούς για ειρήνη στην περιοχή και χόρευε με σπαθιά στη Σαουδική Αραβία.
Στο σαρκαστικό δημοσίευμα, υπογραμμίζεται ότι μετά την αποχώρηση του Trump οι ευρωπαίοι ηγέτες έμειναν με ανάμικτα συναισθήματα καθώς διαπίστωσαν ότι διαπραγματεύονταν με τον Jekyll και Hyde.
Το Reuters σχολιάζει και την αλαζονική στάση του αμερικανού προέδρου αναφορικά με την κλιματική αλλαγή καθώς αρνήθηκε να συμφωνήσει με τους υπόλοιπους ηγέτες λέγοντας μέσω μηνυμάτων ότι «σκοπεύει να απαντήσει σε λίγες ημέρες».
Πάντως το πιο χαρακτηριστικό σχόλιο φαίνεται ότι έρχεται από την έδρα του ΝΑΤΟ όπου οι περισσότεροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την παρουσία Trump εκεί ως «καταστροφική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης