Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κοτζιά – Eide στο υπουργείο Εξωτερικών – Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό

Συνάντηση Κοτζιά – Eide στο υπουργείο Εξωτερικών – Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό
Στις 11:30 η συνάντηση
Με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Espen Barth Eide θα συναντηθεί σήμερα στις 11:30 το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς.
Η συνάντηση, η οποία θα γίνει στο υπουργείο Εξωτερικών, πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το οποίο βρίσκεται σε μια πραγματικά ευαίσθητη και κρίσιμη καμπή.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό, ενώ διερωτήθηκε «αν η Τουρκία εννοεί αυτά που λέει ή απλώς θα μεταβαίνουμε για εκδρομικούς λόγους στη Γενεύη».
Ο κ.Αναστασιάδης αναφερόμενος στο πρόσφατο «ναυάγιο» της προσπάθειας του Eide, υποστήριξε πρόσφατα πως είναι έτοιμος να πάει σε νέα διάσκεψη στη Γενεύη αλλά για ουσιαστικούς λόγους και όχι για λόγους εντυπώσεων.
«Έχουμε εξαντλήσει, όλα τα περιθώρια που αφορούν τα τέσσερα κεφάλαια.
Συνεπώς, εκείνα που απομένουν, και (αυτό) απαιτείται, διότι είναι ουσιώδη θέματα, είναι ιδιαίτερα εκείνο της ασφάλειας, των εγγυήσεων και της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων.
Αν η Τουρκία εννοούσε, αυτά τα οποία προβάλλει, θα έπρεπε να αποδεχθεί με δεδομένη την αρχή ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί συμφωνημένο, αν δεν συμφωνηθούν όλα».
Συνεπώς, η καλή μας πίστη έχει αποδειχθεί στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, ακόμη και μέσα από την πρόταση που υποβάλαμε» υποστήριξε ο κ.Αναστασιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης