Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Κύκλοι» ESM: Πιθανότατα η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί όλα τα χρήματα από το πακέτο βοήθειας

tags :
«Κύκλοι» ESM: Πιθανότατα η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί όλα τα χρήματα από το πακέτο βοήθειας
Ούτε από τα δυο πρώτα πακέτα βοήθειας είχε εκταμιευτεί το σύνολο των χρημάτων που προβλεπόταν
Τη στιγμή που στην Ελλάδα επικρατεί ένα αλαλούμ σχετικά με το πότε και αν θα υπάρξει συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ενώ η Bild στείνει πάλι σκηνικό χρεοκοπίας, κύκλοι του ESM δηλώνουν ότι πιθανότατα η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί όλο το πακέτο βοήθειας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού Focus, από το τρίτο πακέτο βοήθειας ύψους 86 δισ. ευρώ, έχουν εκταμιευτεί από τον ESM μόλις 31,7 δισ. ευρώ.
«Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018, μετά από ακριβώς τρία χρόνια.
Ενώ διανύουμε το δεύτερο μισό της συνολικής διάρκειας, δεν έχουν εκταμιευτεί ούτε τα μισά χρήματα. Κατά τους εναπομείναντες 14 μήνες οι πληρωμές προς την Αθήνα δεν πρόκειται να αυξηθούν».
Πιθανότατα, σύμφωνα με κύκλους του ESM που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό, «η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να κάνει χρήση του συνολικού πακέτου βοήθειας.
Ασαφές παραμένει μόνον πόσα χρήματα θα περισσέψουν στο τέλος».
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό ούτε από τα δυο πρώτα πακέτα βοήθειας είχε εκταμιευτεί το σύνολο των χρημάτων που προβλεπόταν.
Από το πρώτο πακέτο ύψους 110 δισ. ευρώ είχαν εκταμιευτεί μόλις 73 δισ. ενώ από το δεύτερο ύψους 163,6 δισ. δόθηκαν τελικά τα 142,7 δισ. ευρώ.

(Πρώτη ενημέρωση 12:54, 30 Μαϊου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης