Τελευταία Νέα
Διεθνή

Visual Capitalist: Οι αναδυόμενες αγορές δεν είναι όλες ίδιες - Οι κίνδυνοι που κρύβονται σε καθεμία

Visual Capitalist: Οι αναδυόμενες αγορές δεν είναι όλες ίδιες - Οι κίνδυνοι που κρύβονται σε καθεμία
Τα ρίσκα στις αναδυόμενες οικονομίες διαφέρουν 
Στους διαφορετικούς κινδύνους που ενέχουν οι επενδύσεις στις αναδυόμενες αγορές αναφέρεται ο ιστότοπος Visual Capitalist.
Όπως αναφέρεται για τους περισσότερους επενδυτές η στόχευση σε ξένες χώρες όπου υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για την ανάπτυξη είναι μια χρήσιμη στρατηγική.
Εξάλλου, στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη, οι οικονομίες ως επί το πλείστον αναπτύσσονται με ρυθμό περίπου 2% ή λιγότερο ετησίως.
Κι ενώ αυτές οι αναπτυγμένες αγορές παρουσιάζουν μικρότερο ρίσκο όσον αφορά στις επενδύσεις, το να βρει κάποιος τιμή (value) μπορεί να εξελιχθεί σε δύσκολη υπόθεση.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επενδυτές για αρκετές δεκαετίες έχουν δελεαστεί από τη γρήγορη ανάπτυξη των οικονομιών.

Διαφορετικά ρίσκα στις αναδυόμενες αγορές

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, παρ' όλο που οι αναδυόμενες αγορές μοιάζουν μεταξύ τους στο ότι έχουν υψηλές προσδοκίες όσον αφορά στην ανάπτυξη, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι χώρες έχουν μοναδικούς και διαφορετικούς κινδύνους.
Παρακάτω είναι ένα γράφημα της Charles Schwab όπου παρουσιάζει μια απλή κατανομη των τύπων κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες των αναδυόμενων αγορών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης