Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Merkel επαναλαμβάνει ότι η Ευρώπη «πρέπει να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της»

Η Merkel επαναλαμβάνει ότι η Ευρώπη «πρέπει να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της»
Η γερμανίδα καγκελάριος επαίνεσε την Ινδία για την επιβεβαίωσή της ότι θα συμμορφωθεί με τις συμφωνίες για το κλίμα του Παρισιού, μετά από τη συνάντησή της με τον ινδό πρωθυπουργό, Narendra Modi
Τη θέση της ότι η Ευρώπη πρέπει να «πάρει τη μοίρα της στα χέρια της» επανέλαβε σήμερα (30/05/2017) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, μετά από μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Narendra Modi.
Μόλις μία μέρα αφότου ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, ότι «αποδυναμώνει τη Δύση», η Merkel υπογράμμισε τη σημασία των αμερικανο-γερμανικών σχέσεων, κοιτώντας ταυτόχρονα προς την ανατολή για νέες ευκαιρίες.
«Οι συζητήσεις με τις ΗΠΑ είναι εξίσου σημαντικές όπως και με άλλους εταίρους - οι διατλαντικές σχέσεις έχουν απίστευτη σημασία», δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Modi.
«Αλλά αυτό που είπα σε αυτό το χρονικό σημείο είναι ότι υπάρχουν περισσότεροι λόγοι από ό,τι υπήρχαν για να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας στην Ευρώπη», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος.
«Η Ευρώπη πρέπει να είναι ένας παράγοντας της διεθνούς σκηνής, αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό», τόνισε η Merkel
Είναι αναγκαίο για τους Ευρωπαίους να έχουν μία κοινή εξωτερική πολιτική για να προωθήσουν, για παράδειγμα, την επίλυση της λιβυκής σύρραξης», εξήγησε.
«Σε ορισμένα θέματα, δεν είμαστε τόσο καλοί όσο θα έπρεπε να είμαστε, στο προσφυγικό ζήτημα κυρίως», συνέχισε η ίδια.
Η Merkel επαίνεσε επίσης την Ινδία για την επιβεβαίωσή της ότι θα συμμορφωθεί με τις συμφωνίες για το κλίμα του Παρισιού - μια δέσμευση που ο Trump αρνήθηκε να δώσει την περασμένη εβδομάδα.
«Όταν μιλάμε για τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, μιλάμε για την ενεργό στήριξη αυτού του θέματος και χαίρομαι που βλέπω ότι η Ινδία είναι αποφασισμένη να συμφωνήσει για το κλίμα και να την εφαρμόσει εντατικά», ανέφερε η Merkel.
Από την πλευρά του, ο Modi χαιρέτησε τη Γερμανία ως «αξιόπιστο εταίρο» για την Ινδία και δήλωσε ότι η ανθρωπότητα έχει καθήκον να προστατεύσει το περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές.
«Πιστεύω ότι είναι ευθύνη μας και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παίξουμε με το περιβάλλον της μελλοντικής γενιάς», δήλωσε.
«Αν παίξουμε με το μέλλον της επόμενης γενιάς μας, γίνεται μια εγκληματική πράξη από την πλευρά μας», πρόσθεσε.
Παράλληλα, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι η Γερμανία θα πιέσει σκληρά τις Βρυξέλλες για να επιτευχθεί πρόοδος όσον αφορά μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ινδίας και της Ε.Ε., ενώ προειδοποίησε για αυξανόμενες «προστατευτικές τάσεις» παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης