Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Finansbank το 2017 θα πετύχει κέρδη όσα η Εθνική τράπεζα το 2020 - Η QNB αποσβένει σε 6 έτη

Η Finansbank το 2017 θα πετύχει κέρδη όσα η Εθνική τράπεζα το 2020 - Η QNB αποσβένει σε 6 έτη
Γιατί αυτός ο παραλληλισμός; - Γιατί όταν η Εθνική Ελλάδος θα φθάσει σε επιδόσεις την Finansbank η QNB του Κατάρ θα βρίσκεται κοντά στην απόσβεση της μεγάλης επένδυσης που έχει πραγματοποιήσει στην Τουρκία.
Όταν η Εθνική τράπεζα της Ελλάδος από συμβατική υποχρέωση στην DGCom πούλησε την τουρκική Finansbank στην Qatar National Bank έναντι 2,75 δισεκ. ευρώ και εγγράφοντας σημαντική ζημία…το ερώτημα που είχαμε θέσει είναι πως η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με αποδυναμωμένο ισολογισμό θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την διαχρονική της αδυναμία να παράξει κέρδη από την Ελλάδα.
Οι ενέργειες που έγιναν ήταν επιβεβλημένες και ο Φραγκιαδάκης ο CEO της Εθνικής τράπεζας αποδείχθηκε ότι είναι καλός πωλητής….ικανοποιώντας τον SSM που ήθελε πωλήσεις.
Όμως στο σκέλος των κερδών η Εθνική συνεχίζει να έχει αδυναμία.
Στο α΄ τρίμηνο του 2017 η Finansbank πέτυχε κέρδη 112 εκατ ευρώ. τα κεφάλαια ήταν 2,74 δισεκ. και το ενεργητικό 28,15 δισεκ. ευρώ.
Στο α΄ τρίμηνο του 2017 η Εθνική τράπεζα της Ελλάδος πέτυχε κέρδη 5 εκατ ευρώ.
Προφανώς αυτή η σύγκριση δεν είναι η ορθότερη αλλά με ορισμένες αναγωγές η Finansbank το 2017 θα πετύχει κέρδη 450 εκατ ευρώ ή 1,75 δισεκ. τουρκικές λίρες (συναλλαγματική ισοτιμία 1 ευρώ προς 3,97 τουρκικές λίρες).
Η Εθνική τράπεζα ακόμη και σε μια περίοδο ομαλότητας είναι πολύ δύσκολο να πετύχει κέρδη 450 εκατ ευρώ
Θεωρητικά θα μπορούσε να πετύχει αυτό τον στόχο το 2020 αλλά αυτό το σενάριο αποτελεί υπόθεση εργασίας περισσότερο.
Είναι προφανές λοιπόν ότι η Finansbank με όρους απόδοσης κεφαλαίων εμφανίζει πολλαπλάσια καλύτερη συμπεριφορά από την Εθνική Ελλάδα.
Συν τοις άλλοις η QNB από το Qatar σε 6 χρόνια θα έχει αποσβέσει την επένδυση που έκανε στην Τουρκία και θα έχει καλύψει τα 2,75 δισεκ. που πλήρωσε στην Εθνική τράπεζα της Ελλάδος.
Γιατί αυτός ο παραλληλισμός;
Γιατί όταν η Εθνική Ελλάδος θα φθάσει σε επιδόσεις την Finansbank η QNB του Κατάρ θα βρίσκεται κοντά στην απόσβεση της μεγάλης επένδυσης που έχει πραγματοποιήσει στην Τουρκία.

(Πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, 01:15)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης