Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε υψηλά 6 ετών η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάρη, τον Απρίλιο 2017

Ιαπωνία: Σε υψηλά 6 ετών η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάρη, τον Απρίλιο 2017
Παρά την αξιοσημείωτη άνοδο, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Κατά +4% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, καταγράφοντας την ισχυρότερη άνοδο των τελευταίων έξι ετών.
Καθοριστικό ρόλο για την εν λόγω άνοδο διαδραμάτισε η παραγωγή αυτοκινήτων και εξοπλισμού, συντελώντας στη σημαντικότερη ενίσχυση του κλάδου από τον Ιούνιο του 2011, όταν η βιομηχανική παραγωγή είχει σημειώσει άνοδο της τάξεως του +4,2%, στον απόηχο της ισχυρής σεισμικής δόνησης και του τσουνάμι που έπληξε τη χώρα νωρίτερα εκέινο το έτος.
Παρά την αξιοσημείωτη άνοδο, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Nikkei, στο +4,5%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητος κατά τους τελευταίους μήνες, καταγράφοντας πτώση -2,1% τον Μάρτιο, ενώ πρώτα είχει αυξηθεί κατά +3,2% τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τον Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, η βιομηχανική παραγωγή αναμένεται να καταγράψει περαιτέρω άνοδο κατά τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης