Τελευταία Νέα
Οικονομία

Strauch (ESM): Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στα προαπαιτούμενα και όχι στο χρέος

tags :
Strauch (ESM): Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στα προαπαιτούμενα και όχι στο χρέος
Σε οτι αφορά τη διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους υπογράμμισε ότι με το PSI έγινε η μεγαλύτερη ρύθμιση χρέους στην παγκόσμια ιστορία
Αυστηρό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση ότι η συζήτηση για το χρέος θα γίνει κανονικά και όπως προβλέπεται, το 2018 με το τέλος του προγράμματος, καθώς και ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειες της στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης του Ιονίου, απηύθυνε από τη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, Rolf Strauch.
Όπως δήλωσε ο κ. Strauch η Ελλάδα έχει πετύχει τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση  χρέους στην παγκόσμια ιστορία με κούρεμα 53% για τους ιδιώτες και ελάφρυνση 107 δις του ελληνικού χρέους.
Αυτό, σημαίνει δημοσιονομικό χώρο 6% ετησίως για την Ελλάδα και σημαίνει επίσης στήριξη από την Ευρώπη προς τα ελληνικά νοικοκυριά 2.200 ευρώ ετησίως και 14.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.
Εξάλλου όπως είπε αυτή τη στιγμή υλοποιούνται τα πρώτα μέτρα για το χρέος και στο τέλος του προγράμματος το 2018 θα ενεργοποιηθούν και τ μεσοπρόθεσμα μέτρα.
Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από σκληρή δουλειά αποφασιστικότητα,  ομαδικό πνεύμα, συντονισμό και όραμα για να βγει από την κρίση όπως έκανε το 2004 και κέρδισε το Euro!
Αναφερόμενος στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων και ειδικά στον τομέα της ενέργειας είπε ότι η υπερτίμηση οδηγεί σε υψηλές τιμές και υψηλά τέλη και τόνισε ότι πρέπει να υποβοηθήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις
Όσον αφορά τις ελληνικές τράπεζες, ο Strauch τόνισε ότι είναι πλέον πιο ασφαλείς και βελτιώνονται, ωστόσο παραμένουν ευάλωτες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης