Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marketwatch: Εντείνονται οι πιέσεις της Γερμανίας στην ΕΚΤ για περιορισμό QE και αύξηση επιτοκίων

Marketwatch: Εντείνονται οι πιέσεις της Γερμανίας στην ΕΚΤ για περιορισμό QE και αύξηση επιτοκίων
Δύο κορυφαίοι Γερμανοί αξιωματούχοι καλούν την κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης να αρχίσει τον περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, επικαλούμενοι τη βελτίωση της οικονομίας

Εντείνονται οι πιέσεις της Γερμανίας προς την ΕΚΤ για την έναρξη του tapering, όπως μεταδίδει το Marketwatch.
Δύο κορυφαίοι Γερμανοί αξιωματούχοι καλούν την κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης να αρχίσει τον περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, επικαλούμενοι τη βελτίωση της οικονομίας.
Κατά τη διάρκεια ομιλία της στο Βερολίνο, η Sabine Lautenschläger, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, τόνισε ότι η ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας καταδεικνύει ότι η ΕΚΤ πρέπει να προετοιμαστεί για τη μείωση «της δόσης του φαρμάκου της νομισματικής πολιτικής».
«Όλα τα στοιχεία για μια αύξηση των επιτοκίων είναι διαθέσιμα.
Ο δισταγμός για μεγάλο χρονικό διάστημα απλώς προκαλεί νέα προβλήματα», προειδοποίησε.
Από την πλευρά του ο διοικητής της Bundesbank, Jens Weidmann, δήλωσε ότι η βελτίωση της οικονομίας στην Ευρωζώνη καταδεικνύει ότι η ΕΚΤ πρέπει να αρχίσει τη συζήτηση για την προσαρμογή του forward guidance.
Προς το παρόν ο Mario Draghi αντιστέκεται στις ισχυρές πιέσεις και διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η αντισυμβατική πολιτική της ΕΚΤ έχει αποτελέσματα και θα διατηρηθεί για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.
Η επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ έχει προγραμματιστεί για τις 7-8 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης