Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Ο Έλληνας ποιητής Κωνσταντίνος Π. Καβάφης, το επόμενο πρόσωπο του «Αυτοί που Τόλμησαν» στο Cosmote History

tags :
Ο Έλληνας ποιητής Κωνσταντίνος Π. Καβάφης, το επόμενο πρόσωπο του «Αυτοί που Τόλμησαν» στο Cosmote History
Το επεισόδιο προβάλλεται τη Δευτέρα 5 Ιουνίου στις 22.00
Το 7ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Αυτοί που Τόλμησαν», σε παραγωγή COSMΟΤΕ TV, σκιαγραφεί την προσωπικότητα του οικουμενικού και διαχρονικού Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Π. Καβάφη (1863-1933).
Το επεισόδιο προβάλλεται τη Δευτέρα 5 Ιουνίου στις 22.00.
Ο Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου τον Απρίλιο του 1863, όντας το ένατο και τελευταίο παιδί του μεγαλέμπορου βαμβακιού Πέτρου-Ιωάννου Καβάφη, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη.
Μετά τον θάνατο του πατέρα του το 1870 και την χρεωκοπία της επιχείρησης, η μητέρα του Χαρίκλεια, μετακόμισε με τα παιδιά της πρώτα στο Λονδίνο και μετά στο Λίβερπουλ. Ακολούθησαν το 1873 η Αλεξάνδρεια, το 1874 η Κωνσταντινούπολη και η επιστροφή στην Αλεξάνδρεια το 1885.
Ο Κωνσταντίνος Καβάφης εργάστηκε στην Υπηρεσία Αρδεύσεων από το 1892 ως το 1922, όταν παραιτήθηκε προκειμένου να αφοσιωθεί στο ποιητικό του έργο.
Το 1907 εγκαταστάθηκε στο σπίτι της οδού Λέψιους 10, όπου και έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του, το 1933 σε ηλικία 70 ετών.
Mε όπλα του την υπομονή και την βαθιά πεποίθηση στο έργο του, o Κωνσταντίνος Π. Καβάφης τόλμησε να ξεφύγει από τα ασφυχτικά όρια της νεοελληνικής λογοτεχνίας και να εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους ποιητές του 20ού αιώνα.
Στο νέο επεισόδιο του «Αυτοί που Τόλμησαν», συμμετέχει, μεταξύ άλλων, ο Ντάνιελ Μέντελσον, ο βραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας και μεταφραστής του καβαφικού έργου.
Τη σκηνοθεσία του επεισοδίου υπογράφει ο Χρήστος Μπάρμπας, ενώ την έρευνα ο Βασίλης Καλαμαράς.
Τα επεισόδια του 2ου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Αυτοί που Τόλμησαν» προβάλλονται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 22.00 και σε επόμενη προβολή κάθε Σάββατο στις 19.00.
Μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.
Η σειρά ντοκιμαντέρ «Αυτοί που τόλμησαν» εντάσσεται στις πρωτότυπες εκπομπές και σειρές ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, που θα κάνουν φέτος πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY, το μοναδικό ελληνικό κανάλι ντοκιμαντέρ, με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το site της COSMOTE TV, www.cosmotetv.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης