Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Επιτάχυνση στην ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών της G20 το 2017, στο 5%

Moody's: Επιτάχυνση στην ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών της G20 το 2017, στο 5%
Μόνο το 16% των ερωτηθέντων αποτιμά την αύξηση του προστατευτισμού εκ μέρους Η.Π.Α., ως τη μεγαλύτερη πρόκληση
Η ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών των G20 (20 μεγαλύτερες οικονομίς του κόσμου) αναμένεται να επιταχυνθεί στο 5% και το 5,1% τα έτη 2017 και 2018 αντίστοιχα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Moody's, οι οποίες είναι κατά υψηλότερες από την επίδοση 4,4% για το 2016.
Όπως σχολιάζει ο οίκος αξιολόγησης, οι παραπάνω αναδυόμενες οικονομίες, μεταξύ των οποίων Κίνα, Ινδία κλπ, θα σημειώσουν κατά πλειοψηφία υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη σε σχέση με το περασμένο έτος.
Η σταθερή ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την προσαρμογή των εξωτερικών ελλειμμάτων σε πολλές οικονομίες και την περαιτέρω σταδιακή άνοδο των τιμών στα βασικά εμπορεύματα, θα στηρίξουν τις εισροές κεφαλαίων άρα και την πιστοληπτική ικανότητα, αναφέρεται στη σχετική έκθεση της Moody's.
Σύμφωνα με την έρευνα του οίκου, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την πιστοληπτική ικανότητα των αναδυόμενων οικονομιών είναι η οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα και μία εκ νέου πίεση στα βασικά εμπορεύματα (39%), η πίεση στις εταιρείες και τα νοικοκυριά (27%).
Μόνο το 16% των ερωτηθέντων αποτιμά την αύξηση του προστατευτισμού εκ μέρους Η.Π.Α., ως τη μεγαλύτερη πρόκληση.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Κίνα δεν θα αποτρέψουν την πτώση της ανάπτυξης ή την αύξηση του χρέους (54%), ενώ το 38% αναμένει σταθεροποίηση της ανάπτυξης και του χρέους στα τρέχοντα επίπεδα.
Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στην έρευνα αναφέρουν τις αυξανόμενες εταιρικές δυσχέρειες (36%) και τους κινδύνους χρηματοοικονομικής σταθερότητας (26%) ως τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το πιστωτικό προφίλ της Κίνας.
Η Νότια Αφρική (42%) και η Τουρκία (40%) είναι οι χώρες που θα βιώσουν τη μεγαλύτερη επιδείνωση πιστωτικών συνθηκών τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.




www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης