Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κύκλοι ESM: Η Ελλάδα θα πρέπει να απεγκλωβιστεί από τη λογική της ποσοτικής χαλάρωσης

Κύκλοι ESM: Η Ελλάδα θα πρέπει να απεγκλωβιστεί από τη λογική της ποσοτικής χαλάρωσης
«Η ρύθμιση του χρέους θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος»…
Η Ελλάδα θα πρέπει να απεγκλωβιστεί από τη λογική του Q.E. (ποσοτική χαλάρωση) της Ε.Κ.Τ., να εγκαταλείψει καταρχήν δηλαδή αυτό τον στόχο, ανέφεραν στη Deutsche Welle κύκλοι του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (E.S.M.).
Διότι μόνον έτσι, σύμφωνα με τους ίδιους, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας στο επικείμενο Eurogroup που με τη σειρά της θα δρομολογήσει και την έγκαιρη εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Η ρύθμιση του χρέους θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε το καλοκαίρι του 2018, όπως λένε.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν πλήρως τα όσα μεταδίδει το bankingnews (περισσότερα εδώ)...
Όλα αυτά βέβαια αφήνουν καταρχήν μετέωρο και το κυβερνητικό αφήγημα για άμεση επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές.
Πώς όμως θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί η χώρα σε αυτή την περίπτωση;
Όπως εκτίμησε μιλώντας προς τη Deutsche Welle ο Lars Feld, ένας εκ των λεγόμενων «5 σοφών» της γερμανικής οικονομίας, μια ενδεχόμενη παράταση του τρέχοντος τρίτου προγράμματος στήριξης θα ήταν μια πιο συμφέρουσα λύση για την Ελλάδα, καθώς έτσι θα εξασφάλιζε χαμηλότερα επιτόκια σε σύγκριση με το δανεισμό από τις αγορές.
«Δεν χρειάζεται να είναι ένα νέο τέταρτο πρόγραμμα, μπορούν να βρεθούν άλλοι τρόποι παράτασης», λέει ο γερμανός οικονομολόγος, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα διατηρούνταν και οι πιέσεις για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης