Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παιγνίδια δημιουργίας εντυπώσεων του Πήγασου με την άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Παιγνίδια δημιουργίας εντυπώσεων του Πήγασου με την άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Τα τρικ με τις ημερομηνίες και την καταγγελία των δανείων από τις τράπεζες και το προηγούμενο του καλοκαιριού του 2016
Μπορεί η Πήγασος να αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά την τέχνη της δημιουργίας εντυπώσεων που δημιουργούν έδαφος παραπληροφόρησης φαίνεται να τη γνωρίζει άριστα.
Χθες, με μια ανακοίνωσή της Πήγασος μετά από ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που στάλθηκε την 31η Μαΐου ανέφερε πως «είναι ανακριβής οιαδήποτε σχετική αναφορά περί καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων, την 30η Μαΐου 2017».
Βέβαια θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε και το ερώτημα της Επιτροπής για να καταλαβαίνουν και οι επενδυτές τι ακριβώς ρωτούν και πως οι εποπτικές αρχές.
Παρ' όλα αυτά, αν κάποιος προσέξει την απάντηση η εταιρία μιλά για την 30η Μαΐου και όχι για την ημέρα αποστολής ενώ οι τράπεζες απέστειλαν τα εξώδικα την 31η Μαΐου.
Κατά συνέπεια ο Πήγασος απαντά για πρωθύστερη ημερομηνία και άρα τυπικά είναι εντάξει ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν έχουν καταγγελθεί τα δάνεια με ευθύνη και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ο Πήγασος παίζει με τις ημερομηνίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την 1/8/2016 η Πήγασος απαντά σε ερώτημα που έχει σταλεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 29/07/2016 και αναφέρει τα εξής:
«Σε απάντηση του με αριθμ. πρωτ. 2998/29.07.2016 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς την «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» (εφεξής «Εταιρία»), περί του ύψους των τρεχουσών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεων προς πιστωτικά ιδρύματα και με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία του επενδυτικού κοινού, η Εταιρία ενημερώνει ότι δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της προς τρίτους, άξιες αναφοράς, προς δε τα πιστωτικά ιδρύματα και δυνάμει σχετικών συμφωνιών, οι πιστώσεις της εξυπηρετούνται ομαλώς».
Ανατρέχοντας στις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου αναφέρεται ότι:
«Με επιστολή του εκπροσώπου των ομολογιούχων της 1/8/2016 δόθηκε παράταση υπό προϋποθέσεις της διάρκειας για 6 μήνες με αναδρομική ισχύ την 1/7/2016. Όμως στις 29 Ιουλίου που εστάλη η επιστολή δεν υπήρχε παράταση στο ομολογιακό της εταιρίας που είχε λήξει 30/06.
Είναι δε εντυπωσιακό δεν γίνεται καμία αναφορά για τη συγκεκριμένη παράταση στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις.
Εν τω μεταξύ, σε συνάντηση που είχε ο κ. Φώτης Μπόμπολας με εκπροσώπους των Ενώσεων εργαζομένων χθες, επιχείρησε να θολώσει τα νερά μιλώντας για ακίνητα που μπορεί να αξιοποιηθούν και να λειτουργεί η εταιρία ενώ τόνισε ότι δεν θα αντιδράσει σε καταγγελίες δανείων από τις τράπεζες προχωρώντας σε δικαστικές προσφυγές.
Βέβαια, το προσωπικό του ομίλου δεν πείστηκε από τα λεγόμενα και προχώρησε σε απεργία έως την ερχόμενη Τετάρτη.
Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις στον όμιλο Πήγασο μπορεί να είναι ραγδαίες καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει κινήσεις εναντίον του ομίλου από προμηθευτές που είχαν στενές σχέσεις με τους μετόχους.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης