Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Πιο σημαντική από ποτέ η συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Juncker: Πιο σημαντική από ποτέ η συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο πρόεδρος της Κομισιόν κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση στην υλοποίηση της Συμφωνίας του Παρισιού
Στο γεγονός ότι η εταιρική συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «πιο σημαντική από ποτέ», αναφέρθηκε σήμερα (2/6) ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής μεταξύ ΕΕ και Κίνας στις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα, ο Juncker αναφέρθηκε στη σημασία των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, παραδεχόμενος ότι «όπως όλοι οι καλόι φίλοι, η ΕΕ και η Κίνα έχουν ορισμένες διαφωνίες», χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα σταθούν εμπόδιο στην περαιτέρω συνεργασία τους.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι Βρυξέλλες και το Πεκίνο οφείλουν να ηγηθούν της παγκόσμιας μετάβασης στην «καθαρή ενέργεια», ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρησηε στην υλοποίηση της Συμφωνίας του Παρισιού.
Σημειώνεται όι τα εν λόγω σχόλια του προέδρου της Κομισιόν έρχονται μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι θα αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία, στην οποία συμμετέχουν σχεδόν 200 χώρες.
Ωστόσο, ο Juncker ξεκαθάρισε ότι η Κίνα χρειάζεται να διευκολύνει τις επενδύσεις των ξένων εταιρειών στη χώρα, θέτοντας ως μία από τις βασικές προτεραιότητες τις ενίσχυση των προσπαθειών για το σύμφωνο επενδύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα πρέπει να αγωνιστούν για μία ανοιχτή παγκόσμια αγορά», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τα σχόλιά του να έρχονται σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Trump, ο οποίοες έκανε λόγο για στροφή της χώρας του προς τον εμπορικό προστατευτισμό.
Από την πλευρά του, ο κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, τόνισε ότι η δεσμοί της Κίνας και της ΕΕ έρχονται να αντιμετωπίσουν και να αντισταθμίσουν «τον ασταθή κόσμο», τόσο από οικονομικής, όσο και από γεωπολιτικής άποψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης