Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Ε.Ε. και Κίνα πιστεύουν ότι ο Trump έκανε λάθος σχετικά με τη Συμφωνία για το κλίμα

Tusk: Ε.Ε. και Κίνα πιστεύουν ότι ο Trump έκανε λάθος σχετικά με τη Συμφωνία για το κλίμα
Ήταν η πιο καρποφόρα και ελπιδοφόρα σύνοδος κορυφής Ε.Ε.-Κίνας στην ιστορία μας, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
H E.E. και η Κίνα πιστεύουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έκανε λάθος με το να απομακρύνει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, δήλωσε σήμερα (02/06/2017) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κινέζο πρωθυπουργό, Li Keqiang, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η χθεσινή απόφαση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη συμφωνία του Παρισιού ήταν ένα μεγάλο λάθος», δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ε.Ε., με τις Βρυξέλλες και το Πεκίνο να επιβεβαιώνουν εκ νέου τη δέσμευσή τους για τη συμφωνία και να καθορίζουν τα βήματα για την επίτευξη ορισμένων από τους στόχους της.
Παράλληλα, ο Tusk χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κίνας ως την πιο «ελπιδοφόρα» σύνοδο κορυφής Ε.Ε.-Κίνας.
«Για μένα το πιο σημαντικό αποτέλεσμα είναι αυτό που δήλωσε ο πρωθυπουργός Li χθες ότι πρέπει να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι τις διαφορές μας.
Τα βρήκαμε αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να γίνουμε πιο ακριβείς.
Ήταν η πιο καρποφόρα και ελπιδοφόρα σύνοδος στην ιστορία μας», δήλωσε ο Tusk.
«Προτιμώ τις μακρές συναντήσεις, γιατί οι σύντομες παραπέμπουν σε βαθιές διαφωνίες.
Στις μακρές συναντήσεις οι ηγέτες δείχνουν ότι θέλουν να συμφωνήσουν. Αν όχι τώρα, αργότερα», δήλωσε από την πλευρά του ο Juncker.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην «ανησυχητική πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα» σε συγκεκριμένους τομείς, ιδιαίτερα στον κινεζικό χάλυβα, στην εμπορική διαμάχη Κίνας-Ε.Ε. για τους δασμούς στο πλαίσιο του άρθρου 15 του πρωτοκόλλου για την προσχώρηση της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) αλλά και στη διαφορετική αντιμετώπιση των ευρωπαϊκών εταιριών στην Κίνα.
«Καταφέραμε να μειώσουμε τις διαφορές αλλά ακόμα δεν είμαστε σε σημείο συμφωνίας», υπογράμμισε ο Juncker.
«Οι κανόνες του ΠΟΕ πρέπει να εφαρμόζονται.
Η ευρωπαϊκή πλευρά δήλωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις προς αυτήν την κατεύθυνση», σημείωσε με τη σειρά του ο Li.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης