Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται η ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για την Ε.Ε. - Σταθερό παραμένει το trend

tags :
DBRS: Επιβεβαιώνεται η ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για την Ε.Ε. - Σταθερό παραμένει το trend
Η DBRS επικαλείται την αξιοπιστία των βασικών κρατών - μελών της Ε.Ε. και τη συλλογική δέσμευσή τους να στηρίξουν τις υποχρεώσεις του μπλοκ
Η DBRS Ratings επιβεβαίωσε σήμερα (02/06/2017) την ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ε.Ε., διατηρώντας σταθερό το trend.
Παράλληλα, επιβεβαίωσε τη βαθμολογία «R-1» (high) για τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ε.Ε.
Για την ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ», η DBRS επικαλείται τη «Support Assessment» της, η οποία στηρίζεται στην αξιοπιστία των βασικών κρατών - μελών της Ε.Ε. και τη συλλογική δέσμευσή τους να στηρίξουν τις υποχρεώσεις του μπλοκ.
Η αξιολόγηση βασίζεται επίσης στη συντηρητική δημοσιονομική διαχείριση της Ε.Ε., με πολλαπλές ρυθμίσεις που προστατεύουν τους πιστωτές.
Το σταθερό trend αντικατοπτρίζει την άποψη της DBRS ότι η Ε.Ε. είναι σε θέση να διαχειριστεί τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους, ως αποτέλεσμα της ισχυρής δέσμευσης των κρατών - μελών της να την στηρίζουν σε συνεχή βάση.
Η «Support Assessment» βασίζεται στη συνολική πιστωτική ποιότητα των βασικών κρατών - μελών της Ε.Ε. και στη συλλογική δέσμευσή τους να στηρίξουν την Ένωση.
Επιπλέον, η DBRS πιστεύει ότι η συνολική πολιτική δέσμευση για την υποστήριξη των βασικών λειτουργιών του μπλοκ είναι ισχυρή.
Αυτό αποδείχθηκε από έναν αριθμό μηχανισμών οικονομικής στήριξης που χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση των χρηματοπιστωτικών κρίσεων και των κρατικών κρίσεων χρέους, καθώς και από τα κεφάλαια που συνεισφέρουν τα κράτη - μέλη στον προϋπολογισμό της Ε.Ε.
Επιπλέον, όπως προκύπτει από τις ιδρυτικές συνθήκες, τα μέλη της Ε.Ε. έχουν κοινή ευθύνη για την παροχή των απαραίτητων οικονομικών πόρων για την εξυπηρέτηση του χρέους της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης