Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρ όπως… Βενεζουέλα; - Οι πολίτες τρέχουν πανικόβλητοι στα super markets μετά τις κυρώσεις

Κατάρ όπως… Βενεζουέλα; - Οι πολίτες τρέχουν πανικόβλητοι στα super markets μετά τις κυρώσεις
Οι πολίτες, φοβούμενοι προφανώς μία κλιμάκωση της κρίσης που θα οδηγήσει σε διάφορα εμπορικά εμπάργκο, σπεύδουν πανικόβλητοι στα super markets να αγοράσουν «εφόδια»
Σκηνές Βενεζουέλας λαμβάνουν χώρα εδώ και λίγες ώρες στην –πάμπλουτη– πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα, στον απόηχο του αποκλεισμού και των κυρώσεων (περισσότερα εδώ) από Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν.
Οι πολίτες, φοβούμενοι προφανώς μία κλιμάκωση της κρίσης που θα οδηγήσει σε διάφορα εμπορικά εμπάργκο, σπεύδουν πανικόβλητοι στα super markets να αγοράσουν «εφόδια», με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές μπροστά από τα ταμεία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο που βρίσκεται στη χώρα.
Σημειώνεται ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο Κατάρ είναι ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο, ήτοι 138.480 δολάρια το 2015, κυρίως λόγω των εξαγωγών πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Μάλιστα, η χώρα είναι ιδιαίτερα δραστήρια και στις εξαγωγές μηχανημάτων, ηλεκτρονικών συστημάτων ή βοειδών, οι οποίες όμως περνούν από τα χερσαία σύνορα που μοιράζεται με τη Σαουδική Αραβία.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι εξαγωγές του Κατάρ προς τη Σαουδική Αραβία ανέρχονταν σε 896 εκατ. δολάρια το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης