Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρ: Οι διαφορές μας με τις χώρες του Κόλπου πρέπει να επιλυθούν μέσα από τον διάλογο

tags :
Κατάρ: Οι διαφορές μας με τις χώρες του Κόλπου πρέπει να επιλυθούν μέσα από τον διάλογο
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Abdul Rahman, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά του Κατάρ
Έτοιμο να προχωρήσει στην επίλυση της κρίσης με τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου εμφανίζεται το Κατάρ, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (6/6) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Abdul Rahman, τονίζοντας πράλληλα ότι η Ντόχα δεν πρόκεται να κλιμακώσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ κάλεσε τις υπόλοιπες χώρες της περιοχές σε «ειλικρινή και έντιμο διάλογο», προκειμένου να υπάρξει επίλυση της κρίσης, ενώ πρόσθεσε ότι ο κυβερνήτης της χώρας, Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani, ανέβαλε την προγραμματισμένη ομιλία του στο Κουβέιτ, προκειμένου να προσφέρει την ευκαιρία στον ομόλογό του στην περιοχή να μεσολαβήσει ώστε να μειωθούν οι περιφερειακές εντάσεις.
Παράλληλα, η Ντόχα αποφάσισε να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε «αντίποινα» απέναντι στα περιοριστικά μέτρα των γειτονικών χωρών της, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της.
Υπενθυμίζουμε ότι μαζί με τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέι, στη λίστα των χωρών που διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ προστέθηκαν και η Υεμένη, η ανατολική κυβέρνηση της Λιβύης και οι Μαλδίβες.
Επιπλέον, ο Abdul Rahman ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια ρήξη στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ, οι οποίες είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς και ότι «οι τομείς συνεργασίας μας ξεπερνούν εκείνους της διαμάχης».
«Πιστεύουμε ότι τέτοιες διαφορές μεταξύ αδελφών χωρών πρέπει να επιλυθούν μέσα από το διάλογο», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο από την πλευρά της Ντόχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης