Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάλεσμα της Κομισιόν στις τράπεζες για χρηματοδότηση και feedback των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Κάλεσμα της Κομισιόν στις τράπεζες για χρηματοδότηση και feedback των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Πέντε μεγάλες τραπεζικές ομοσπονδίες της Ε.Ε. συμφώνησαν να παράσχουν στις ΜμΕ την ανατροφοδότηση που χρειάζονται οι ΜμΕ, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες λήψης δανείων
Λίγες ημέρες πριν δημοσιεύσει την ενδιάμεση αναθεώρηση του σχεδίου δράσης της Ε.Ε. για τις κεφαλαιαγορές, στις 8 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντείνει τις προσπάθειές της για τη βελτίωση του χρηματοδοτικού περιβάλλοντος για τις μικρές επιχειρήσεις.
Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση, επί του παρόντος, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) συχνά αποτυγχάνουν να λάβουν χρηματοδότηση από τις τράπεζες, αλλά δεν λαμβάνουν κατάλληλη ανατροφοδότηση (feedback) σχετικά με τον λόγο της απόρριψης, ο οποίος παρεμποδίζει και τις μελλοντικές προσπάθειες.
Η Επιτροπή εργάζεται για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, αναθέτοντας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να περιηγηθούν στο σύνθετο οικονομικό τοπίο.
Πέντε μεγάλες τραπεζικές ομοσπονδίες της Ε.Ε. συμφώνησαν να παράσχουν στις ΜμΕ την ανατροφοδότηση που χρειάζονται, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες λήψης δανείων.
Ο αντιπρόεδρος κ. Valdis Dombrovskis, Επίτροπος της Ε.Ε. για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την ένωση κεφαλαιαγορών, δήλωσε:
«Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν βασικό πυλώνα της οικονομίας της Ε.Ε.
Γι 'αυτό το οικονομικό σύστημα πρέπει να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ποικίλες ανάγκες τους.
Για τη βελτίωση της πρόσβασης σε κεφάλαια σε φιλόδοξους κλιμακωτούς ρυθμούς που χρειάζονται χρηματοδότηση κινδύνου, χάρη στη σημερινή συμφωνία, οι ΜμΕ ΜΜΕ θα λάβουν σαφή ανατροφοδότηση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε η αίτησή τους για χρηματοδότηση, γεγονός που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο πραγματικής πρόσβασης Χρηματοδότηση που χρειάζονται.
Η Επιτροπή δημοσιεύει επίσης σήμερα μια έκθεση που χαρτογραφεί εθνικές και περιφερειακές πρωτοβουλίες για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να εντοπίσουν ένα ευρύτερο φάσμα πηγών χρηματοδότησης, καθώς και να παράσχουν στους επενδυτές και τους δανειστές αξιόπιστες πληροφορίες για τις εταιρείες.
Προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των φραγμών πληροφόρησης στην αγορά χρηματοδότησης των ΜμΕ και να βελτιώσει την πρόσβαση των καινοτόμων ΜΜΕ σε εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης, η Επιτροπή ξεκίνησε επίσης μια πρόσκληση υποβολής προτάσεων για μέγιστο ποσό 2,5 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος "Ορίζοντας 2020".
Η παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων θα επιτρέψει τη στήριξη σχεδίων δημιουργίας ικανοτήτων για την αντιμετώπιση των φραγμών πληροφόρησης στην αγορά χρηματοδότησης των ΜμΕ και την αύξηση του φάσματος των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων αξιοποιώντας αυτές τις επιτυχημένες εθνικές πρωτοβουλίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης