Τελευταία Νέα
Πολιτική

Biden (πρώην αντιπρ. ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ έχουν πίστη στους Έλληνες – Έχουμε κοινές αξίες

Biden (πρώην αντιπρ. ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ έχουν πίστη στους Έλληνες – Έχουμε κοινές αξίες
Ο κ. Biden μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τους Ελληνοαμερικανούς, αλλά και για την στήριξη που παρείχε η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Προέδρου στην μετάβαση της ελληνικής οικονομίας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πίστη στους Έλληνες, με τους οποίους μοιράζονται κοινές αξίες, υπογράμμισε ο πρώην αντιπρόεδρος της χώρας, κ. Joe Biden, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, σημειώνοντας παράλληλα πως η επιτυχία της Ελλάδας ενδιαφέρει άμεσα τις Η.Π.Α..
Όπως είπε, αυτό που επιθυμούμε είναι να βγει από την κρίση η Ελλάδα, να αναπτυχθεί και να αναλάβει και πάλι ηγετικό ρόλο σε αυτή την περιοχή του πλανήτη.
Τα ίδια αισθήματα συμμερίζεται και ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, σύμφωνα με τον στενό φίλο του Barack Obama, ο οποίος κάλεσε την ελληνική πλευρά να δώσει λίγο ακόμη χρόνο στη νέα αμερικανική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι η στάση της Ουάσινγκτον δεν έχει αλλάξει και οι Αμερικανοί πολίτες διαπνέονται από τα ίδια αισθήματα.
Ο κ. Biden μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τους Ελληνοαμερικανούς, αλλά και για την στήριξη που παρείχε η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Προέδρου στην μετάβαση της ελληνικής οικονομίας, υπενθυμίζοντας ότι συμπληρώνονται 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ και οι Αμερικανοί πολίτες εξακολουθούν να τρέφουν τα ίδια αισθήματα προς τους Έλληνες.
«Έχουμε πίστη στους πολίτες αυτής της σπουδαίας Δημοκρατίας.
Πιστεύουμε ειλικρινά στους Έλληνες και σας ευχαριστώ θερμά που ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε έναν πρώην αντιπρόεδρο, είπε χαρακτηριστικά, με τον κ. Παυλόπουλο να απαντά:
«Στην Ελλάδα έχουμε μια συνήθεια.
Πάντοτε τιμούμε -και αυτό το κάνουμε και για τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και για τους ξένους ηγέτες- όλους αυτούς που άφησαν το θετικό αποτύπωμά τους στην Ιστορία και που έχουν ακόμα πολλά να προσφέρουν.
Να το θυμάστε».
«Εύχομαι αυτή η πολιτική των ΗΠΑ να έχει συνέχεια και συνέπεια. Διότι είναι πλέον κοινός τόπος το ότι για να φέρουν σε πέρας και τον δικό τους πλανητικό ρόλο, οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη την συμπόρευση με μίαν ισχυρή, θεσμικώς και οικονομικώς, Ευρωπαϊκή Ένωση, με την δική της πολύτιμη συνεισφορά στην κοινή υπόθεση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του πολιτισμού εν γένει» κατέληξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης