Τελευταία Νέα
Διεθνή

Linde (κεντρ. τραπεζίτης Ισπανίας): Η ισπανική οικονομία θα μπορούσε να αναπτυχθεί περισσότερο από 3% το 2017

Linde (κεντρ. τραπεζίτης Ισπανίας): Η ισπανική οικονομία θα μπορούσε να αναπτυχθεί περισσότερο από 3% το 2017
Δεν ήταν προετοιμασμένος να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση της προβληματικής Banco Popular ο κεντρικός τραπεζίτης της Ισπανίας 
Η ισπανική οικονομία θα μπορούσε να αναπτυχθεί περισσότερο από ό,τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως, καταγράφοντας ρυθμό επέκτασης υψηλότερο του 3%, όπως δήλωσε σήμερα (6/6/2017) ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ισπανίας, Luis Maria Linde.
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η εκτιμώμενη ανάπτυξη για το τρέχον έτος θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν πριν από λίγους μήνες και θα μπορούσε να είναι πάνω από το 3%», δήλωσε ο Linde σε ομιλία του στη Γερουσία της Ισπανίας.
Τον Απρίλιο, η κεντρική τράπεζα της Ισπανίας προέβλεψε ότι η ισπανική οικονομία θα αναπτυσσόταν κατά 2,8% το 2017.
Η επόμενη επίσημη πρόβλεψη αναμένεται να δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα.
Ο ίδιος τόνισε ότι πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η ισπανική οικονομία συνέχισε να επεκτείνεται με έντονο ρυθμό τον Απρίλιο και τον Μάιο.
Ο κεντρικός τραπεζίτης προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η Ισπανία δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτύχει τον μεσοπρόθεσμο στόχο της για τη φορολογία εσόδων.
Ταυτόχρονα, ο Linde δήλωσε ότι δεν ήταν προετοιμασμένος να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση της προβληματικής Banco Popular, η οποία προσπαθεί να βρει αγοραστή πριν από τη λήξη της προθεσμίας στις 10 Ιουνίου.
Οι μετοχές της Popular «βούλιαξαν» περισσότερο από 50% την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών ότι η ισπανική τράπεζα θα μπορούσε να υπαχθεί σε πρόγραμμα bail-in (οι ζημίες μεταφέρονται στους επενδυτές) αν δεν βρει αγοραστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης